Trade Finance

Iti punem la dispozitie instrumentele de garantare si decontare precum si modalitatile de finantare structurata utilizate in comertul local sau international

Acreditivul documentar, unul din cele mai folosite instrumente de plata in comertul international (cu utilizare, mai putin frecventa, si in comertul local), asigura vanzatorului un angajament irevocabil de plata din partea bancii emitente si cumparatorului siguranta ca plata se va efectua numai la prezentarea de documente de livrare in stricta concordanta cu termenii si conditiile acreditivului.

Scrisoarea de garantie reprezinta un angajament irevocabil asumat de o banca, din ordinul clientului sau, cu privire la plata unei sume de bani catre beneficiarul garantiei, ca urmare a prezentarii de catre acesta din urma a unei cereri de plata in conformitate cu termenii si conditiile scrisorii de garantie. Scrisoarea de garantie bancara are astfel rolul de a prelua cu titlu reparatoriu o obligatie contractuala. Garantiile bancare sunt in general reglementate de Regulile Uniforme pentru Garantii la Cerere emise de Camera Internationala de Comert cu sediul la Paris.

 

 

Incasso-ul este un instrument prin care banca proceseaza documente comerciale (sau financiare – cambii, bilete la ordin, dupa caz) primite de la creditorul din relatia contractuala (vanzatorul/ prestatorul), prin banca acestuia, conform instructiunilor primite de la aceasta, pentru:

  • a obtine acceptarea si/sau plata documentelor de catre debitorul din relatia contractuala (cumparatorul);
  • a remite documentele catre debitorul din relatia contractuala contra acceptare si/sau plata (dupa caz).

In situatia in care exista un istoric comercial cu partenerii tai, atunci Incasso-ul, ca modalitate de plata, este o buna varianta comerciala.

 

Ca furnizor sau producator implicat in furnizarea sau productia de bunuri, proiecte la cheie si servicii la nivel local sau international te poti confrunta cu un grad ridicat de complexitate si riscuri. Echipa  Structured Trade & Export Finance a UniCredit Bank iti poate veni in intampinare cu solutii personalizate pentru:

  • Forfetare/ cumparari de creante rezultate din vanzarea de bunuri si servicii, cu scadente la date fixe (in general pentru bunuri de capital, proiecte la cheie si servicii conexe);
  • Finantarea bunurilor fungibile destinata comerciantilor specializati in trading pentru achizitionarea, procesarea si vanzarea de bunuri (ex. produse petroliere, cereale si produse agricole, metale - cotate sau necotate la bursa) si garantata cu tranzactia comerciala in sine, prin controlul fluxului de marfuri si de numerar rezultate din vanzarea marfurilor;
  • Finantarea exporturilor romanesti/ finantarea si garantarea importurilor romanesti pe termen mediu, prin intermediul structurilor de tip „credit cumparator” si utilizand instrumente de diminuare a riscului oferite de Agentiile de Garantare a Exporturilor (Export Credit Agencies – E.C.A.) sau asiguratori privati din tara exportatorului.

 

APLICA ACUM!

    

Paleta de produse specifice mai include si: ordine de plata conditionata (un instrument de plata similar acreditivului documentar in forma sa cea mai simpla, nestandardizata), conturi escrow si conturi de buna executie (conturi cu afectatiune speciala folosite ca mijloc de garantare), scrisori de confort (instrumente bancare angajante solicitate cu precadere de autoritatile publice in procesul de atribuire a contractelor) si altele.

Pentru informatii suplimentare ne poti contacta direct la adresa tradefinance@unicredit.ro sau prin intermediul ofiterului tau de cont.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo