Credite

Oferim o gama extinsa de produse in domeniul financiar, de la credite simple de finantare la solutii complexe, structurate de finantare, care depasesc imprumuturile clasice.

Credite pe termen scurt

Create pentru:

 • Capital circulant (salarii, aprovizionare cu energie, materii prime, cheltuieli operationale);
 • Finantare de stocuri in functie de sezonalitatea afacerii tale si de oportunitatile de piata.


Principalele tipuri de credite pe termen scurt:

 • Credite pe termen scurt pentru capital circulant  (fara reinnoire automata– not revolving);
 • Credite pe termen scurt pentru capital circulant  (cu reinnoire automata– revolving);
 • Credite pe termen scurt pentru capital circulant (pe baza documentelor comerciale);
 • Credite pe termen scurt pentru investitii mici;
 • Credite pe termen scurt pentru finantarea contractelor comerciale;
 • Descoperit de cont.


Credite pe termen lung 

 • Creditele la termen ofera o finantare pe termen lung structurata pentru o anumita perioada de timp si poate reprezenta metoda perfecta de finantare a capitalului de investitii de care compania ta are nevoie;
 • Tipurile de credite acopera o gama larga de structuri (legate de CAPEX, finantare pentru achizitii, finantare de proiecte, restructurarea datoriilor);
 • Pot fi utilizate in conexiune cu alte produse pe termen scurt.

Experienta noastra pe piata locala se intinde de la primele dezvoltari imobiliare in Romania pana in prezent, iar viziunea si abordarea internationala, combinate cu buna intelegere a practicilor si pietelor regionale si capacitatile tehnice de implementare, sunt motive clare si convingatoare pentru a va dezvolta investitiile imobiliare impreuna cu UniCredit Bank.


Credite pentru investitii in proprietati comerciale

 • Credite de dezvoltare pe termen scurt, de la demararea constructiei pana la finalizarea si inchirierea proprietatii;
 • Credite de investitii pe termen lung pentru finantarea achizitiilor de cladiri si/sau refinantarea creditelor de dezvoltare in momentul indeplinirii conditiilor specifice;
 • Structuri de finantare complete si adaptate de la caz la caz pentru proiecte precontractate spre vanzare catre fonduri de investitii internationale si investitori specializati.

In plus, beneficiezi de asistenta in imbunatatirea si stabilizarea fluxului de lichiditati al proiectelor si parametrilor imprumutului prin solutii de acoperire a riscului de dobanda. 


Credite pentru dezvoltari rezidentiale

 • Credite de dezvoltare pe termen scurt de la demararea constructiei pana la finalizarea si vanzarea locuintelor catre utilizatorii finali;
 • Oferte speciale pentru persoanele fizice care achizitioneaza unitati locative in cadrul proiectelor finantate de banca (o larga gama de credite si produse de asigurare competitive).

In plus, beneficiezi de oportunitatea de a promova proiectele de referinta printre clientii UniCredit Private Banking.


Servicii asociate creditarii

 • Elaborarea, negocierea si structurarea imprumuturilor de la subscriere si finantare la sindicalizari, solutii personalizate pentru fiecare client;
 • Structuri de finantare inovative pentru o varietate de proprietati: birouri, rezidential, hoteluri, centre comerciale, depozite, solutii adaptate pentru dezvoltari mixte si in etape;
 • Asistenta in selectarea participantilor la proiect si a consultantilor potriviti pentru a asigura realizarea planului de afaceri;
 • Inlesnirea  contactelor cu reprezentanti cheie din intreaga industrie imobiliara;
 • Alegerea documentata a tehnicilor de management si administrare care sa permita decizii prompte si adoptarea unor solutii rapide si clare pe parcursul dezvoltarii.


Date de contact

E-mail: realestate@unicredit.ro

E-mail: infocenter@unicredit.ro

In cadrul unui acord realizat impreuna cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si suportul Uniunii Europene sub umbrela Fondului European pentru Investitii Strategice (“EFSI”)  sprijinim companiile cu mai putin de 3.000 de angajati, oferindu-le acces la surse de finantare cu costuri reduse pentru proiecte inovatoare, precum si companiile care ajuta la crearea de noi locuri de munca in economie, in special pentru tineri.

BEI isi consolideaza astfel sprijinul acordat companiilor, oferind acces catre noi linii de credite cu maturitati minime incepand de la 2 ani (termenul real al imprumutului depinde de durata tehnica si economica a proiectului finantat) si poate fi folosit pentru finantari care oscileaza intre proiecte foarte mici si investitii cu un cost maxim de 50 milioane euro. Cu toate acestea, contributia BEI nu poate depasi:

 • 12,5 milioane euro, pentru investitii cu un cost total de pana la 25 milioane euro;
 • 50% din costul proiectului in cazul unor investitii mari, cu un cost total de peste 25 milioane euro si pana la 50 milioane euro.

Creditul din surse BEI poate fi utilizat pentru finantarea investitiilor si a cheltuielilor care intervin in dezvoltarea proiectului:

 • investitii tangibile - achizitionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale, inclusiv costurile de dezvoltare si planificare in timpul fazei de constructie; achizitionarea de bunuri, altele decat cele imobiliare (cum ar fi echipamente de constructii in scopul de a le inchiria tertilor);
 • investitii intangibile - in principal costurile implicate in cercetare, inovare si dezvoltare, achizitia de licente, softuri si alte drepturi;
 • cerinte pentru capitalul circulant pe termen mediu si lung pentru a ameliora rata de lichiditate generala a companiilor.

 

Sectoare economice eligibile:

 • majoritatea sectoarelor economice sunt eligibile; pentru exceptii, consultati Managerul de Relatii dedicat.

 

Beneficiari:

 • companiile mici si mijlocii cu mai putin de 250 de angajati (“IMM”) la data solicitarii creditului, care se afla intr-unul dintre Statele Membre ale Uniunii Europene;
 • companiile mijlocii cu un numar de angajati minim de 250 si maxim 3000 (“Mid Cap”) la data solicitarii creditului, care se afla intr-unul dintre Statele Membre ale Uniunii Europene.

 

Avantaje:

 • rate de dobanda avantajoase in comparatie cu ratele standard de creditare;
 • posibilitatea negocierii termenului de plata sau a frecventei platilor in functie de circumstantele sau cerintele de cash flow ale afacerii;
 • posibilitatea de investitie in afacere fara a afecta lichiditatea sau cash flow-ul.

Finantari Structurate

Proiectele de investitii finantate de UniCredit Bank includ achizitionarea de echipamente noi, cladiri, extinderea sau modernizarea facilitatilor de productie.  Proiectele sunt analizate individual si sursele de rambursare agreate pot proveni fie din lichiditatile  generate de proiect, fie din lichiditatile generate de operatiunile curente.


Sindicalizari

Beneficiind de suportul si expertiza grupului pe pietele emergente, si avand un focus direct in regiunea Europei Centrale si de Est, UniCredit Group este constant prezent printre bancile de top in clasamentele realizate de prestigioase institutii care se ocupa de piata creditelor sindicalizate, precum Global Capital (fost Euro Week) si Dealogic Loan Analytics. UniCredit Group se implica in calitate de Aranjor Principal, Co-aranjor sau Participant in tranzactii internationale sau locale, in principal in tarile CEE, in proiecte ale companiilor care implica nevoie complexa de finantare si care necesita un volum de finantare semnificativ.  

FEADR

Fund of Funds FEADR: UniCredit acorda fermierilor si intreprinzatorilor din mediul rural din Romania credite de 50 de milioane de euro in baza acordului semnat cu Fondul European pentru Investitii

 

Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit Bank au semnat contractul de garantii si finantare pentru Programul Fund of Funds, un program cu fonduri atrase din Fondul European pentru Investitii si Dezvoltare Rurala (FEADR), avand ca obiectiv facilitarea accesului la finantare pentru fermierii si intreprinderile care activeaza in mediul rural. Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si implementat in Romania prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

 

Concret, prin acest Program se acorda atat garantie, cat si finantare pentru 50% din valoarea facilitatilor de credit. Un plus important de care beneficiaza clientii il reprezinta costul redus la jumatate fata de o oferta standard – prin reducerea la 0 a ratei dobanzii si a comisioanelor pentru cota finantata/ garantata din fonduri europene (50%), precum si prin comisionul 0 al garantiei.

 

Despre FEI

Fondul European de Investitii (FEI) este parte componenta a Grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa centrala este de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de dezvoltare, garantii si instrumente de microfinantare care se adreseaza acestui segment de piata. Prin rolul sau, FEI intareste obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea si dezvoltarea, antreprenoriatul, cresterea economica si ocuparea fortei de munca.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 

Caracteristici principale ale finantarilor care beneficiaza de Fund of Funds FEADR:

· intreprinderi eligibile: microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari;

· perioada de acordare:  pana la 31 decembrie 2023;

· procent de garantare: 50%;

· scopul tranzactiei: investitii noi in active tangibile si intangibile si/sau capital de lucru;

· tipul finantarilor:  finantari reutilizabile si nereutilizabile;

· maturitate minima: 12 luni;

· maturitate maxima: 4 ani pentru facilitatile reutilizabile si

· 10 ani pentru facilitatile nereutilizabile

· valoare maxima facilitate: 1.000.000 Euro;

 

Beneficiiile Fund of Funds FEADR pentru intreprinderile eligibile:

1. pachetul redus de garantii solicitat;

2. 0 comision de garantare:

3. dobanda si comisioane 0 pentru jumatate din valoarea fiecarei facilitati de credit (cota finantata de FEI)

Oferim o gama extinsa de finantari intreprinderilor mici si mijlocii prin intermediul programelor dezvoltate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Initiativa pentru IMM: UniCredit Bank a accesat un instrument de garantare de la Uniunea Europeana care ofera intreprinderilor mici si mijlocii acces la finantari care beneficiaza de garantie in proportie de 60% din valoarea creditului (eng.: SME Initiative).

Tranzactiile beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

Prin programul Initiativa pentru IMM, Banca pune la dispozitia beneficiarilor eligibili finantari care sunt garantate cu un instrument financiar de garantare, facilitand accesul acestora la finantare bancara in conditii avantajoase pentru infiintarea de noi intreprinderi, extinderea activitatii curente, consolidarea activitatii companiilor ori realizarea de proiecte noi, inclusiv prin abordarea de piete noi.  

Companiile care vor accesa noua facilitate vor achita un comision de garantare de 0,65% din valoarea garantiei aferenta creditului utilizat, beneficiind de o reducere de dobanda in functie de caracteristicile imprumutului.

Parteneriatul presupune emiterea de catre Fondul European de Investitii a garantiei SME Initiative pentru UniCredit Bank, atasata creditelor de investitii si celor pentru cheltuieli curente cu valoare maxima de 22.700.000 de lei. Prin acest instrument de garantare, si intreprinderile cu cifra de afaceri mai mica de 5 milioane de euro vor putea accesa, in conditii de eligibilitate, facilitati revolving cu maturitate de 2 ani de la UniCredit Bank.

 

Despre FEI

Fondul European de Investitii (FEI) este parte componenta a Grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa centrala este de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de dezvoltare, garantii si instrumente de microfinantare care se adreseaza acestui segment de piata. Prin rolul sau, FEI intareste obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea si dezvoltarea, antreprenoriatul, cresterea economica si ocuparea fortei de munca.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 

Caracteristici principale ale finantarilor care beneficiaza de garantia Initiativa pentru IMM:

 • intreprinderi eligibile: intreprinderi mici si mijlocii (pana la maxim 249 de salariati, iar cifra de afaceri anuala neta mai mica de 50 milioane EUR sau activele totale de maxim 43 milioane EUR);
 • perioada de acordare: pana la 31 decembrie 2023;
 • procent de garantare: 60%;
 • scopul tranzactiei: investitii noi in active tangibile si intangibile si/sau capital de lucru;
 • tipul finantarilor: credite la termen sau in sistem revolving;
 • maturitate minima: 24 luni;
 • maturitate maxima: 4 ani pentru facilitatile revolving si 12 ani pentru facilitatile la termen;
 • valoarea maxima facilitate: 22.700.000 Lei.

Beneficiile Initiativei pentru IMM pentru intreprinderile eligibile:

 • pachet redus de garantii solicitat;
 • nivelul redus al comisionului de garantare: 0,65% din valoarea garantiei aferenta creditului utilizat;
 • reducerea ratei dobanzii conform Acordului cu FEI.
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo