Depozite

la termen

Economisesti avantajos

  • ZERO comision de deschidere si mentenanta

  • Tu decizi perioada de economisire preferata

  • Economisesti fara griji

  • Usor de gestionat prin intermediul Online / Mobile Banking

VEZI OFERTA

Mai intai dobanda. Si apoi te interesezi de celelalte detalii de economisire.

 

Depozite cu rata dobanzii fixa: dobanda este fixa pe toata perioada depozitului pana la prima maturitate. Perioada depozitului poate fi: 3 luni, 6 luni, 12 luni.

Suma necesara pentru deschiderea unui depozit este de 500 lei sau 200 euro/dolari.

 

Deschide un depozit la termen prin Mobile sau Online Banking si beneficiezi de 0,3 pp in plus fata de dobanda standard acordata in sucursala pentru depozitele in Lei la termen de 3 si 6 luni.

De ce sa-ti deschizi un depozit la termen ?

Eficient

ZERO comision de deschidere, mentenanta si desfiintare a depozitului

Flexibil

La UniCredit poti opta pentru urmatoarele perioade de economisire: 3 luni, 6 luni, 12 luni

Fara griji

Nu ai grija reinnoirii la fiecare scadenta pentru ca ai posibilitatea de prelungire automata a depozitului pe o perioada identica celei initiale

 

Calculator dobanda

Calculeaza estimativ dobanda pentru un nou depozit deschis prin Online sau Mobile Banking

DEPOZITE LA TERMEN CU DOBANDA FIXA SI PRELUNGIRE AUTOMATA (% pe an)
Perioada
Constituite prin Online & Mobile Banking
LEI EUR
USD
3 luni
0.50
0.00 0.00
6 luni
1.00 0.00 0.00
12 luni
2.00
0.01 0.00

Pentru depozitele la termen in LEI cu dobanda fixa pe 3 sau 6 luni constituite in sucursala se aplica dobanda corespunzatoare pentru depozitul constituit prin Online Banking sau Mobile Banking, minus 0.30 puncte procentuale.

Pentru depozitele la termen in EUR cu dobanda fixa pe 12 luni constituite in sucursala se aplica dobanda corespunzatoare pentru depozitul constituit prin Online Banking sau Mobile Banking, minus 0.01 puncte procentuale.

Pentru depozitele la termen in USD cu dobanda fixa constituite in sucursala se aplica un procent de dobanda de 0.00%.

 

Depozitele constituite la UniCredit Bank S.A. sunt protejate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Plafonul de garantare reprezinta echivalentul in LEI al sumei de 100.000 EUR per deponent, per banca.

Intrebari si raspunsuri

Cine garanteaza depozitele constituite la UniCredit Bank?

Depozitele constituite la UniCredit Bank sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB). Plafonul de garantare reprezinta echivalentul in LEI al sumei de 100.000 EUR per deponent, per banca.

De ce documente am nevoie ca sa deschid un depozit la termen?

Singurul document de care ai nevoie pentru a deschide un depozit este actul de identitate.

Castigurile rezultate din dobanzi se impoziteaza?

Veniturile din dobanzile aferente instrumentelor de economisire (ex: depozite la termen, conturi de economii) sunt venituri impozabile cu retinere la sursa.

Aceasta inseamna ca banca va calcula impozitul pe dobanzi aferent, il va retine de la client si il va vira la bugetul de stat. Cotele de impozitare sunt:

  • 10% in cazul persoanelor fizice rezidente in Romania, in tari membre ale Uniunii Europene sau in tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene, dar cu care Romania a incheiat o Conventie de Evitare a Dublei Impuneri;
  • 16% in cazul persoanelor fizice rezidente in tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene si cu care Romania nu a incheiat o Conventie de Evitare a Dublei Impuneri;
  • cota mai favorabila, daca aceasta este prevazuta de conventia pentru evitarea dublei impuneri incheiata de Romania cu statul de rezidenta fiscala, in cazul in care clientul nerezident prezinta un certificat de rezidenta fiscal, in original, valabil in anul platii dobanzii.
Cum functioneaza un depozit la termen cu prelungire automata si capitalizarea dobanzii?

La scadenta, dobanda se adauga la suma depusa initial, iar depozitul se reinnoieste cu soldul astfel obtinut, dobanda aplicabila la data prelungirii fiind cea practicata de banca la momentul respectiv.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo