Daca iti deschizi un cont de economii la UniCredit Bank, in lei, euro sau dolari, beneficiezi de flexibilitatea unui cont curent si de avantajele economisirii la o dobanda mult mai avantajoasa. Poti oricand sa transferi bani din contul curent in contul de economii daca vrei sa economisesti si invers, daca ai nevoie de sumele economisite. Astfel, nu pierzi dobanda calculata pana la momentul retragerii banilor din contul de economii.

 

Avantaje:

  • 0 COMISIOANE: Contul de economii poate fi alimentat oricand si nu necesita comisioane de deschidere,  de administrare sau de inchidere;
  • FLEXIBIL:  Ai acces permanent la banii tai. Poti retrage sau depune bani oricand doresti, sau poti transfera sume din contul de economii catre contul tau curent, pentru acoperirea cheltuielilor curente;
  • RENTABIL:  Banca iti ofera o dobanda avantajoasa pentru fiecare tip de valuta (LEI, EUR, USD).

Ce dobanda primesti?

Rata dobanzii (% pe an)
LEI EUR USD
0,40 0,10 0,20

Dobanda va fi calculata asupra soldului zilnic al contului de economii si va fi virata lunar in contul curent sau va fi capitalizata in contul de economii, conform optiunii tale.

Incepand cu data de 01 februarie 2021, se vor aplica urmatoarele rate de dobanda fixa: LEI 0.40% /an, EUR 0.00% /an, USD 0.10% /an.

 

Pentru veniturile din dobanzile aferente instrumentelor de economisire banca este obligata sa retina la sursa impozitul pe dobanzi aplicand urmatoarele cote:

  • 10% in cazul persoanelor fizice rezidente in Romania, in tari membre ale Uniunii Europene sau in tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene, dar cu care Romania a incheiat o Conventie de Evitare a Dublei Impuneri;
  • 16% in cazul persoanelor fizice rezidente in tari care nu sunt membre ale Uniunii Europene si cu care Romania nu a incheiat o Conventie de Evitare a Dublei Impuneri;
  • o cota mai favorabila, daca aceasta este prevazuta de conventia pentru evitarea dublei impuneri incheiata de Romania cu statul de rezidenta fiscala, in cazul in care clientul nerezident prezinta un certificat de rezidenta fiscal, in original, valabil in anul platii dobanzii.


Conturile de economii constituite la UniCredit Bank sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB). Plafonul de garantare reprezinta echivalentul in LEI al sumei de 100.000 EUR per deponent, per banca.

Copiii fac primii pasi in gestionarea finantelor proprii alaturi de parinti.

Cei mici vor castiga incredere in propriile decizii financiare si se vor pregati pentru momentul cand vor avea libertatea de a decide singuri cum isi administreaza resursele.

Asigura-i copilului tau un viitor fara griji economisind pentru el.

Noi iti venim in ajutor pentru administrarea eficienta a sumelor de bani dedicate atat nevoilor curente, cat si celor viitoare prin Contul de Economii Junior. Disponibil in lei, euro sau dolari, este special conceput pentru acumularea unor sume mari prin depuneri constante mici. Atunci cand copilul tau va implini varsta de 18 ani, sumele mici depuse de-a lungul anilor, cumulate cu o dobanda atractiva, vor oferi un suport financiar adecvat copilului tau.

Avantaje:

  • 0 COMISIOANE: Contul de economii poate fi alimentat oricand si nu necesita comisioane de deschidere, de administrare sau de inchidere. Poti de asemenea instructa banca sa transfere automat si gratuit o suma de bani indicata de tine din contul tau curent in contul de economii Junior.
  • FLEXIBIL: Ai acces permanent la banii depusi. Poti retrage bani din cont oricand.   
  • RENTABIL: Banca iti ofera o dobanda avantajoasa  pentru fiecare tip de valuta (LEI, EUR, USD).

Rate de dobanda:

Rata dobanzii (% pe an)
LEI EUR USD
1,30 0,30 0,30

Incepand cu data de 01 februarie 2021, se vor aplica urmatoarele rate de dobanda fixa: LEI 0.50%/ an, EUR 0.00%/ an, USD 0.20%/an.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo