Cont de Economii

Daca iti deschizi un Cont de economii la UniCredit Bank, in lei, euro sau dolari, beneficiezi de flexibilitatea unui cont curent si de avantajele economisirii la o dobanda mult mai avantajoasa. Poti oricand sa transferi bani din Contul curent in Contul de economii daca vrei sa economisesti si invers, daca ai nevoie de sumele economisite. Astfel, nu pierzi dobanda calculata pana la momentul retragerii banilor din Contul de economii.

 

 

 

Avantaje:

 

 • 0 COMISIOANE: Contul de economii poate fi alimentat oricand si nu necesita comisioane de deschidere,  de administrare sau de inchidere;
 • FLEXIBIL: Ai acces permanent la banii tai, cu conditia ca in cont sa ramana  suma minima necesara deschiderii Contului de economii, respectiv  200 lei / 100 euro / 100 dolari, in  functie de valuta aleasa de tine. Poti retrage bani din cont oricand, in numerar, pana la suma minima, sau chiar si sub nivelul sumei minime. De asemenea, poti transfera sume din contul de economii catre contul tau  curent, pentru  acoperirea cheltuielilor curente;
 • RENTABIL: Banca iti ofera o dobanda avantajoasa  pentru fiecare tip de valuta, atata timp cat banii depusi in cont se situeaza peste suma minima necesara.

 

Ce dobanda primesti:

Pentru sumele aflate in Contul de economii, dobanda se aplica diferentiat in functie de sumele depuse (transe), pentru suma care depaseste limita fiecarei transe se aplica dobanda corespunzatoare transei  imediat urmatoare, dupa cum urmeaza:

 

 

Transe

Rata dobanzii (% pe an)

LEI

EUR

USD

≥100.000

0.45

0.15

0.25

≥ 50.000 - < 100.000

0.40

0.10

0.20

≥10.000 - <50.000

0.35

0.10

0.15

<10.000

0.25

0.05

0.10

 

Dobanda va fi calculata asupra soldului zilnic al Contului de economii si va fi virata lunar in Contul curent sau va fi capitalizata in Contul de economii, conform optiunii tale.

 

Veniturile din dobanzile aferente instrumentelor de economisire se impoziteaza in felul urmator :

-10% in cazul dobanzilor platite catre persoane fizice rezidente;

-16% in cazul dobanzilor platite catre persoanele fizice si juridice nerezidente;

-cota prevazuta de convenția pentru evitarea dublei impuneri incheiata de Romania cu alte state, in cazul in care clientul nerezident prezinta un certificat de rezidenta fiscala valid in anul platii.


Conturile de economii constituite la UniCredit Bank sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB). Plafonul de garantare reprezinta echivalentul in lei al sumei de 100.000 de euro per deponent, per banca.

 

 

 

 

Cont de Economii Junior

Copiii au multe calitati, insa administrarea bugetului nu reprezinta punctul lor forte. Din fericire, parintii sunt mult mai responsabili si stiu cat de important este sa fie pregatiti din timp pentru a oferi copiilor o educatie de calitate si o sansa in plus in viitor.

De aceea, UniCredit Bank iti vine in ajutor in administrarea eficienta a sumelor de bani dedicate atat nevoilor curente, cat si celor viitoare prin Contul de Economii Junior, disponibil in lei, euro sau dolari, fiind special conceput pentru acumularea unor sume mari prin depuneri constante mici. Atunci cand copilul tau va implini varsta de 18 ani, sumele mici depuse de-a lungul anilor, cumulate cu o dobanda atractiva, vor oferi un suport financiar adecvat copilului tau.


Avantaje:

 • 0 COMISIOANE: Contul de economii poate fi alimentat oricand si nu necesita comisioane de deschidere,  de administrare sau de inchidere. Poti de asemenea sa instructezi banca sa transfere automat si gratuit o suma de bani indicata de tine din contul tau curent in Contul de Economii Junior.
 • FLEXIBIL: Ai acces permanent la banii depusi, cu conditia ca in cont sa ramana  suma minima necesara deschiderii Contului de Economii Junior, respectiv  300 lei  / 100 euro / 100 dolari, in  functie de valuta aleasa de tine. Poti retrage  bani din cont oricand,  in numerar, pana la suma minima, sau chiar si sub nivelul sumei minime.  
 • RENTABIL: Banca iti ofera o dobanda avantajoasa  pentru fiecare tip de valuta, atata timp cat banii depusi in cont se situeaza peste suma minima necesara.

Pentru Conturile de Economii Junior deschise incepand cu 1 februarie 2017, beneficiezi de urmatoarele rate de dobanda:

 • Lei: 1,30% pe an,
 • Euro: 0,30% pe an,
 • Dolari: 0,30% pe an.


Pentru Contul Curent Junior beneficiezi de urmatoarele rate de dobanda:

 • Lei : 2,50% pe an,
 • Euro : 1% pe an,
 • Dolari : 1% pe an.


Pentru Contul Curent Junior beneficiezi de urmatoarele rate de dobanda:

 • Lei : 2,50% pe an,
 • Euro : 1% pe an,
 • Dolari : 1% pe an.
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo