Fonduri de investitii

Fondurile mutuale reunesc disponibilitatile banesti ale mai multor investitori, transformandu-le in investitii pe piata de capital sau piata monetara, oferind investitorilor accesul la un portofoliu diversificat din punct de vedere al instrumentelor finaciare in care investeste, altfel foarte greu de creat din cauza costurilor mult mai mari de achizitie si comportamentul diferit de sine statator al fiecarui instrument financiar in parte.   


Investitia in fonduri mutuale poate fi caracterizata prin:

 • Lichiditate - unitatile de fond pot fi cumparate  sau rascumparate in orice moment;
 • Accesibilitate - Costuri asociate investitiei in unitati de fond mai mici in comparatie cu cele asociate investitiei directe in instrumentele financiar individuale din portofoliul activelor fondului; fondurile mutuale platesc comisioane de tranzactionare mai scazute decat investitorii individuali, iar aceste costuri reduse se traduc in perfomantele investitiei;
 • Egalitate in drepturi si obligatii fata de ceilalti investitori, gestiune organizata a activelor si transparenta administrarii.

DESPRE AMUNDI

Amundi este cel mai mare administrator de investitii din Europa* si este printre primii 10 la nivel global. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestioneaza acum active de peste 1.460 de miliarde de euro** in sase centre principale de administrare a investitiilor si este prezent in 37 de tari.

Comisioane aferente investitiei in fondurile mutuale Amundi 

INFORMATII CHEIE DESTINATE INVESTITORILOR:*Sursa: IPE “Top 400 asset managers” publicat in iunie 2018, pe baza activelor administrate la sfarsitul lunii decembrie 2017  

**Date Amundi valabile la 30.06.2018

Administratorul fondurilor locale este Amundi Asset Management S.A.I. S.A., autorizata de A.S.F. prin decizia nr. 238/16.01.2004, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15112/2003, CUI RO15889522, nr. de inregistrare in Registrul A.S.F. PJR05SAIR/400007, cu sediul in Bucuresti, Bd. Dacia nr. 56, corp B, etaj 1, sector 2, tel: 021 2100016, fax: 021 210 50 17, email: office.romania@amundi.com .

Amundi Funds II sunt administrate de catre Amundi Luxembourg S.A. si sunt inregistrate in Registrul A.S.F., sectiunea Fonduri deschise de investitii din state membre, cu nr. CSC06FDIMLUX0033 conform atestatului A.S.F. nr. 55/18.04.2012.

Fondurile comporta nu numai avantajele ce le sunt specifice, dar si riscul nerealizarii obiectivelor, inclusiv al unor pierderi pentru investitori, veniturile atrase din investitie fiind, de regula, proportionale cu riscul.

Suntem incantati sa iti prezentam Planul de Investitii – RITM, creat special ca sa iti sustinem mai bine pasii catre dorinte indeplinite. RITM este un program care permite investitia periodica in unitati de fond locale si internationale prin debitarea automata a contului curent.

Sa fii in RITM cu planurile tale este:

Simplu si disciplinat

Ai nevoie doar de o suma minima pe care sa o stabilesti pentru investitia periodica in fondul sau fondurile preferate;

Accesibil

Suma minima pentru subscrierile periodice este de 50 lei pentru fiecare fond denominat in lei, de 20 euro/20 dolari pentru fiecare fond denominat in euro sau dolari;. 

Flexibil

Pentru ca se adapteaza oricand nevoilor tale.

Pentru ca tu alegi

 • fondul sau fondurile in care doresti sa investesti conform profilul tau de investitor;
 • suma pe care vrei sa o investesti periodic;
 • data de inceput si data de incetare a investitiilor periodice;
 • frecventa cu care vrei sa investesti periodic, minim 1 luna – maxim 6 luni.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Comisioane aferente investitiei in fondurile mutuale Amundi


Informatiile prezentate mai sus nu constituie un sfat sau o recomandare sa cumperi, sa vinzi produse sau sa efectuezi alte tranzactii. Te rugam sa citesti cu atentie prospectul complet si prospectul simplificat ale Fondurilor in care doresti sa investesti. Performantele anterioare ale fondurilor mutuale nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare. Fondurile mutuale comporta nu numai avantajele ce le sunt specifice, dar si riscul nerealizarii obiectivelor, inclusiv al unor pierderi pentru investitori, veniturile atrase in investitie fiind, de regula, proportionale cu riscul. Este posibil ca, in anumite momente, valoarea investitiei sa fie mai mica decat investitia initiala. Nu poate fi oferita nicio asigurare ca tarile, pietele sau sectoarele de activitate vor evolua asa cum era de asteptat. Investitiile in fonduri mutuale implica anumite riscuri, riscuri legate de evolutia generala a economiei, riscul modificarii dobanzii de piata, riscul legat de ratele de schimb valutar, riscul modificarii puterii de cumparare datorita inflatiei, riscul de plasament, riscul de management, riscul financiar etc. Riscurile aferente fiecarui fond in parte sunt descrise in documentele fondului respective (Prospectul de emisiune, Regulile Fondului si Informatii Cheie Destinate Investitorilor), documente elaborate, in conformitate cu obligatiile sale legale, de catre societatea de Administrare a Investitiilor Pioneer Investments.

Avand in vedere schimbarile semnificative inregistrate in ultimii ani pe pietele financiare, Uniunea Europeană (UE) a adoptat un set de reglementari care vor intra in vigoare la data de 3 ianuarie 2018: Directiva (UE) 65/2014 privind pietele instrumentelor financiare (MiFID II), Regulamentul nr. 600/2014 privind pietele instrumentelor financiare (MiFIR) si Regulamentul nr. 1286/2014 privind documentele cu informatii esentiale referitoare la produsele de investitii individuale structurate si bazate pe asigurari (PRIIPs). MiFID II va inlocui actuala Directiva (UE) MiFID I, iar obiectivul sau este de a spori protectia investitorilor si de a introduce noi cerinte de transparenta cu privire la produse, servicii si costurile aferente.

Ce inseamna noile cerinte pentru dvs.?


   Mai multa transparenta in ceea ce priveste costurile:

 • informatii prealabile detaliate privind costurile estimate legate de tranzactiile cu instrumente financiare;
 • situatia detaliata anuala a tuturor costurilor aferente tranzactiilor cu instrumente financiare.

   Mai multa transparenta in legatura cu tranzactiile cu instrumente financiare:

 • definirea unui grup tinta de clienti care pot achizitiona fiecare instrument financiar in parte;
 • ”investitorilor individuali”, astfel cum sunt definiti in Regulamentul PRIIP’s, li se vor furniza documente cu informatii esentiale pentru produsele de investitii individuale structurate si bazate pe asigurari (cum ar fi, de exemplu, fondurile mutuale sau produsele derivate etc.);
 • pentru incheierea tranzactiilor cu instrumente financiare, persoanele juridice vor fi obligate sa detina un cod de identificare pentru investitori (Codul LEI);
 • inregistrarile convorbirilor telefonice si ale comunicarilor electronice in legatura cu tranzactiile vor fi pastrate disponibile timp de cel putin 5 ani.

Pentru a va ajuta sa intelegeti care vor fi obligatiile Bancii si drepturile dumneavoastra conform noilor reglementari, va rugam sa cititi acest material, in care veti gasi informatii detaliate despre cele mai importante schimbari aduse de noile cerinte legislative.

Directiva (UE) MiFID II privind pietele instrumentelor financiare urmeaza sa fie implementata in Romania prin "Legea privind pietele de instrumente financiare."

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo