Tutoriale


Mobile Banking. Sucursala din buzunarul tau.

Cum activez Mobile Banking?


Daca esti deja clientul nostru, suni la *2020 si ceri codul de activare. Descarci aplicatia din Google Play sau App Store, completezi cu datele de configurare (numele de utilizator, pe care l-ai primit in sucursala sau pe care cei din Call Center ti-l pot comunica, si codul de activare, primit prin SMS), setezi un PIN stiut numai de tine. Si gata! Daca nu ne esti client inca, la achizitionarea unui pachet de cont curent primesti gratuit si Mobile Banking.


 

Cum poti face plati in Mobile Banking?


Modalitatea de a face o plata s-a simplificat prin introducerea a doua zone in care se navigheaza cu swipe stanga/dreapta: prima, de unde se alege contul din care doriti sa faceti plata si a doua, in care se selectează contul catre care se face plata (beneficiar nou, utilitați, sabloane, rambursare sau scanare cod de bare).


 

Cum poti sa rambursezi cardul de credit in Mobile Banking

Cu Mobile Banking poți rezolva tranzactiile mult mai eficient, ca sa ai mai mult timp sa te bucuri de lucrurile care conteaza. De exemplu, rambursarea pentru cardurile de credit se poate face acum mult mai simplu, folosind noua optiune "Rambursare Card de Credit". In plus, cu Mobile Banking si GeniusCont ai Happy Hour Exchange: poti face schimb valutar la cursul publicat de BNR, in fiecare zi lucratoare, intre 13:15 si 14:15, in limita a 1000 EUR/zi. Aplicatia are cost de administrare ZERO.


Cum vad tranzactiile?


Daca ai facut tranzactii de pe cont sau cu cardurile de debit atasate acestuia si vrei sa le vezi, trebuie doar sa selectezi printr-o atingere contul. Daca ai facut tranzactii cu cardul de credit, te duci in sectiunea CREDITE si apesi pe casuta colorata cu numele cardului. Cu swipe dreapta vezi ce bani au iesit din conturile tale, cu swipe stanga, ce bani au intrat. Pentru detalii, tap pe o tranzactie. Atat de simplu.


Cum platesc facturile?


Din Mobile Banking poti plati simplu si usor facturile catre Vodafone, RCS&RDS, Orange, Telekom Romania, Enel Muntenia, Enel Energie si Engie Romania. Deschizi o plata noua (tragi in jos de primul ecran), alegi contul din care vrei sa faci plata si sablonul de Utilitati, selectezi categoria si compania, completezi cu datele facturii tale, semnezi si gata!


Cum vad detaliile cardului de credit?


Toate cardurile de credit le poti vedea in sectiunea CREDITE. Pentru detalii, trebuie sa apesi pe iconita de expand (cele trei puncte), prezenta pe casuta colorata. Alegi prima optiune si poti vedea toate detaliile cardului tau de credit. Chiar si punctele bonus!


Cum imi setez obiective de economisire?


Ai un cont de economii in RON si ai vrea sa vezi ce poti face cu banii din el? E simplu. Creezi din trei miscari un obiectiv de economisire – alegi suma, perioada, numele si o iconita dupa care o sa il recunosti cu usurinta. Transferi bani in contul de economii si urmaresti evolutia obiectivului. E mai simplu acum sa stii de cati bani ai nevoie si in ce perioada de timp trebuie sa ii strangi.


Cum stiu pe ce am cheltuit banii?


Noi iti categorisim automat tranzactiile, ca tie sa iti fie mai simplu sa vezi exact pe cei ai cheltuit banii. Chiar de cum intri in aplicatie poti vedea bugetele colorate, le poti edita si seta, ca sa iti fie mai clar cum stai cu cheltuielile. Daca vrei sa schimbi categoria tranzactiilor, dai swipe stanga pe tranzactie.
Online Banking. Usor si sigur.

Cum vad conturile si tranzactiile?


E simplu! Chiar de pe PRIMA PAGINA ai o vedere de ansamblu a produselor tale la UniCredit Bank. Conturile curente au atasate de ele cardurile de debit. De pe fiecare cont in parte poti sa:

 • vizualizezi toate tranzactiile realizate din acel cont sau de pe cardurile atasate lui (poti da scroll la nesfarsit);
 • cauti o anumita tranzactie;
 • vezi soldul si sumele rezervate pe cont;
 • ne contactezi pentru diverse cereri;
 • vezi comisioanele si alte informatii importante despre produsele noastre;
 • salvezi in format PDF sau XLS lista cu tranzactii;
 • generezi extrasul de cont oricand, gratuit;
 • schimbi categoria tranzactiilor sau imparti sumele de pe o tranzactie;
 • personalizezi numele contului in aplicatie;


online banking tutorial

Cum fac plati?


Apesi pe butonul PLATESTE si ai pornit la drum! Tipul platii e definit de contul platitor sau de cel in care platesti, poti schimba oricand moneda in care faci plata, asadar tot de aici faci si schimb valutar. Ai posibilitatea sa duci o plata pana la capat sau doar sa o salvezi si sa o semnezi mai tarziu. De asemenea, poti semna cu acelasi token mai multe plati. Foloseste si optiunea de FasPay pentru plati si mai rapide.


Cum achit facturile?


Totul porneste de la butonul PLATESTE. Fie selectezi din lista partenerilor de utilitati, fie introduci cateva litere pentru a activa functionalitatea de smart search . Daca vrei sa creezi un FastPay din aceasta plata, bifeaza in al doilea ecran optiunea SALVEAZA CA SABLON. Nu uita ca apoi sa mergi in sectiunea FastPay si sa creezi unul cu sablonul deja salvat.


Cum programez plati?


In meniul PLATESTE poti vedea si celelalte tipuri de transferuri pe care le poti face – ordine de plata programata si direct debite. Alege-l pe cel de care ai nevoie si apasa CREEAZA.

Unde gasesc formularele tip?

Am organizat cele trei mari tipuri de produse bancare (de credit, pentru operatiuni zilnice, de economisire) in trei zone, ca totul sa fie si mai intuitiv. Daca vrei un produs de creditare, el poate fi cerut din sectiunea CREDITE. Setarile cardurilor tale de debit (limite, conturi atasate la card, inlocuire, refuz la plata pentru tranzactii) se va face din sectiunea TRANZACTIONARE. Daca doresti un nou cont de economii sau sa deschizi un depozit, poti face asta din sectiunea ECONOMII. Daca doresti activarea sau blocarea aplicatiei Mobile Banking te poti duce in oricare dintre sectiuni. Simplu.


online banking tutorial1

Cum deschid un depozit?


Din sectiunea ECONOMII. Trebuie sa completezi si sa semnezi cererea, iar de indata ce va fi solutionata, vei putea crea depozite.


online banking tutorial2

Cum setez notificari?


Din meniul SETARI. Pentru ca stim ca e important sa fii la curent cu toate miscarile de pe conturile tale, am creat patru tipuri de notificari pe care le poti activa si dezactiva oricand. Asa esti la curent pe mailul tau cu datele tranzactiilor, depozitele tale, accesarea in aplicatie si soldul conturilor.


online banking tutorial3


Tips & Tricks

 • Daca ai optat pentru primirea extrasului cardului de credit in Online Banking, il vei putea gasi mereu langa detaliile cardului tau, in sectiunea ADMINISTRAREA CARDULUI DE CREDIT.
 • Vrei sa schimbi limba aplicatiei? Ai doua variante –fie schimbi in bara de adresa en cu ro sau invers, fie intri in SETARI si modifici de acolo.
 • Pentru a seta obiective de economisire ai nevoie de un cont de economii. Daca ai mai multe, poti alege din ce cont sa creezi obiectivele; modificarea se poate face in SETARI.
 • Fiecare cont curent sau de economii/credit/card de credit poate avea un nume personalizat. Apasa pe iconul de editare de langa numele oficial si vezi ce se intampla.
 • Daca ai realizat o tranzactie in Online Banking si vrei sa o repeti, mergi direct pe tranzactie si foloseste butonul REFOLOSESTE PLATA – nu va trebui sa mai completezi nimic, doar sa o semnezi.
 • Daca apesi pe logoul UniCredit Bank faci refresh la pagina in care te afli.
 • Iconita cu cele noua puncte te va intoarce de oriunde esti pe PRIMA pagina a aplicatiei.
 • Vrei sa schimbi niste bani si nu stii care e cursul? Apasa pe iconita verde din dreapta, in meniul plutitor – iti va deschide un convertor valutar cu toate cursurile noastre, foarte usor de folosit.

Manual Online Banking


Spinning wheel animation

Loading