Ma mut

Ce ramane de facut?

Stim ca mutarea intr-o casa noua este un prilej de sarbatoare pentru intreaga familie, dar mai exista cateva detalii de care va trebui sa ai grija. 

Consulta lista de mai jos si asigura-te ca totul este in ordine. Iar dupa … vine si randul sampaniei. 

 

Utilitatile

 

Schimba la timp toate contractele de furnizare pentru utilitati, astfel incat sa nu datorezi sume suplimentare. Vei gasi toate informatiile necesare pe site-urile furnizorilor individuali. Pregateste copii ale noului act de proprietate. Pentru plata facturilor si control asupra cheltuielilor tale, iti recomandam Mobile Banking cu ZERO costuri de administrare. Poti vedea aici cat de usor faci o plata prin Mobile Banking si cum iti poti seta ca valorile facturilor sa fie debitate automat din contul tau.

 

Inregistrarea

 

Ia legatura cu administratorul cladirii in care se afla locuinta, pentru a lua masurile de inregistrare necesare.

 

Declaratia fiscala

 

Ai la dispozitie 30 zile de la data dobandirii cladirii pentru depunerea declaratiei fiscale la Directia de Impozite si Taxe Locale in a carui raza teritoriala de competenta se afla cladirea. Impozitul pe cladiri se datoreaza incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.

 

Adresa de domiciliu

 

Adresa de domiciliu poate fi modificata printr-o solicitare de preschimbare a documentelor de identitate la Serviciul de Evidenta a Persoanelor in termen de 15 zile.

 

Medicul de familie

 

Poate te-ai inscris pe lista unui medic de familie cu ani in urma si era aproape de vechiul tau domiciliu.

Daca esti asigurat si vrei sa schimbi medicul de familie, pentru a fi mai aproape de noul tau domiciliu, poti programa o vizita la medicul de familie ales pentru inregistrarea unei solicitari de transfer.

 

Scutiri fiscale

 

Pentru anumite categorii de cladiri nu se datoreaza impozitul pe cladiri. Pentru a verifica daca te incadrezi intr-una dintre situatiile prevazute de legislatia fiscala pentru acordarea scutirii de la plata impozitului pe cladiri poti consulta art.456 “Scutiri” din Codul fiscal. Codul fiscal poate fi accesat pe pagina de internet a ANAF la sectiunea Asistenta Contribuabili / Legislatie.

 

 

Procura

 

Poti reduce un pic din birocratie, daca unul din soti il imputerniceste pe celalalt sa realizeze cateva din actiunile enumerate mai sus, in numele lui.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo