Social Impact Banking reprezinta angajamentul UniCredit de a construi o societate mai echitabila si mai inclusiva. Scopul acestui program este de a identifica, finanta si promova oameni si afaceri care au un impact social pozitiv. A ajuta dezvoltarea comunitatilor in care suntem prezenti este o piatra de temelie a misiunii noastre ca Banca.

 

"Nu ne dorim sa fim doar creditori, ci si initiatori si facilitatori ai schimbarii, pentru a imbunatati societatea noastra.

Pentru a face bine, trebuie sa faci bine.”

Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit

 

Aceasta abordare urmareste sa genereze atat beneficii economice, cat si beneficii mai largi la nivel de societate. Pe langa furnizarea de credite proiectelor si organizatiilor care sunt in general excluse din accesarea unor produse si servicii bancare, SIB ofera grupului UniCredit ocazia de a impartasi expertiza financiara si de afaceri prin programe educationale dedicate micro-antreprenorilor, afacerilor sociale, grupurilor vulnerabile sau dezavantajate, inclusiv tinerilor, batranilor si altor categorii aflate in situatii de risc de excluziune sociala.

Ca urmare a derularii cu succes a primului an de operatiuni din Italia, cu 72,9 milioane de euro finantari de proiecte sociale aprobate, UniCredit a extins platforma gradual pe alte piete ale grupului in 2019, inclusiv: Romania, Germania, Austria, Serbia, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Cehia, Slovacia si Bosnia si Hertegovina.

Ambitia noastra este de a participa la atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabila (Sustainable Development Goals) ale Natiunilor Unite. In special, am ales sa ne concentram pe promovarea educatiei de calitate, a egalitatii de gen, pe sustinerea crearii de locuri de munca, cresterea economica si reducerea inegalitatii.

Nu suntem singuri pe drumul catre atingerea acestor obiective, ne sunt alaturi parteneri cu idei similare, care ne impartasesc viziunea. In plus, implicarea angajatilor UniCredit este o componenta importanta in realizarea actiunilor din cadrul SIB, care sprijina construirea unor retele valoroase in comunitatile in care banca opereaza.

Acestea aduc oamenii impreuna pentru a impartasi experiente pozitive si pentru a creste notorietatea proiectelor relevante, cu scopul de a creste potentialul impact al acestora. SIB va implica si monitorizarea si masurarea rezultatelor, care este esentiala pentru a asigura o crestere sustenabila atat a proiectelor sponsorizate, cat si a randamentului investitiilor facute de banca. Obiectivul este de a masura nu doar impactul direct, ci si efectele pozitive indirecte ale proiectelor sustinute pentru bunastarea sociala si economica a comunitatilor in care UniCredit este prezenta.

Concepte-cheie

MENTINEREA UNEI RELATII DE INCREDERE

Dezvoltam relatii pe termen lung cu afacerile pe care le sprijinim si cu partenerii nostri.

MASURAREA REZULTATELOR

Ajutam organizatiile care merita sa se dezvolte, cele care ar trebui sa fie o inspiratie pentru ceilalti. Acesta este motivul pentru care consideram ca monitorizarea si masurarea rezultatelor si a impactului social este esentiala pentru cresterea proiectelor pe care le sustinem.

GENERAREA DE IMPACT SOCIAL

Sustinem initiative care genereaza un impact social pozitiv asupra oamenilor si comunitatii. Ii ajutam sa isi atinga obiectivele, oferind nu numai suport financiar, ci si retele de expertiza si suport. Facand acest lucru, ne putem consolida legaturile cu comunitatile in care ne desfasuram activitatea.

Abordarea noastra

Oferim finantare, expertiza si retele pentru proiecte si oameni care se incadreaza in categoriile enumerate mai sus, pastrand o abordare deschisa la nevoile si ideile externe pentru a incuraja un proces de crestere care functioneaza in ambele moduri.

Cum sustinem initiativele sociale

FINANTARE

Finantam proiecte si organizatii care sunt altfel excluse de produsele bancare traditionale si intreprinderile sociale care au un impact pozitiv asupra societatii.

OFERIM EXPERTIZA NOASTRA

Impartasim experienta noastra financiara si sustinem organizatiile in cresterea lor, pentru a le ajuta sa faca ceea ce fac, mai bine.

DEZVOLTAM RETELE

Construim retele care unesc diversi actori din comunitate, impartasim experiente pozitive si promovam cele mai bune initiative pentru a le ajuta sa aiba un impact mai mare.

 

UniCredit este de mult timp implicat intr-un numar mare de initiative sociale. Lansarea programului Banking cu impact social marcheaza o crestere semnificativa a nivelului nostru de angajament, trei domenii de actiune conducand la obiectivul final de a avea un impact social pozitiv in comunitatile in care suntem prezenti:

Finantare de impact

Microcreditare

Educatie financiara si incluziune

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo