Promovam educatia financiara ca o modalitate de sustinere a micro-intreprinderilor si a intreprinderilor sociale in momentul in care se infiinteaza. Investitiile noastre vizeaza si sprijina grupurile vulnerabile, in special tinerii si cei cu risc de excludere, prin crearea unei mai bune constientizari financiare pentru a permite includerea lor.

Investim in programe nationale pentru a ajuta studentii la locuri de munca, oferind educatie financiara si pregatire antreprenoriala.

Prin educatie financiara, structura de Social Impact Banking a UniCredit se foloseste de competentele sale de baza pentru promovarea educatiei financiare si pentru sprijinul dezvoltarii micro-afacerilor si intreprinderilor sociale, asigurarii de locuri de munca pentru tineri si favorizarea incluziunii persoanelor sau grupurilor vulnerabile. 

Beneficiari:

a)       elevi/ studenti

b)      persoane fizice vulnerabile in risc de excludere sociala (de ex. imigranti, reprezentanti de minoritati religioase sau grupuri etnice, persoane cu dizabilitati fizice sau fiziologice, victime ale violentei sau ale abuzurilor  de droguri, detinuti sau fosti detinuti etc.)

c)       microintreprinderi sau intreprinderi sociale sau in general companii considerate vulnerabile ca nivel de maturitate sau de pregatire necesara pentru a mentine finantele companiei si a-i asigura durabilitatea, de ex. startup-uri, intreprinderi sociale, mici ferme de familie, microafaceri conduse de grupuri dezavantajate, micro-antreprenori femei etc.

 

Programele educationale UniCredit Bank

 

Academia Mintilor Creative

Este programul de educatie financiara si antreprenoriala al UniCredit Bank, care a inceput acum trei ani si a avut deja 11 editii in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, iar recent s-a extins la nivel national, prin digitalizarea cursurilor. Academia este o scoala in care mentorii sunt practicieni cu multi ani de business in spate, antreprenori cu gandire creativa, care dau cursantilor sfaturi bazate pe experienta lor.

Alaturi de Barometrul Mintilor Creative (prima cercetare din Romania asupra obstacolelor si perspectivelor antreprenorilor creativi), Miercurea Mintilor Creative (primul festival de shopping si socializare dedicate afacerilor creative), Ghidul 24/7 si Pachetul Creativ, acesta face parte din platforma UniCredit Bank de sustinere a micro-antreprenorilor din Romania.  

 

Mai multe informatii despre Academia Mintilor Creative si programul cursurilor, aici.

 

Start Major

Programul de educatie financiara si pentru cariera initiat de UniCredit Bank isi propune sa pregateasca elevii din invatamantul profesional si tehnic pentru independenta. Start Major a demarat in octombrie 2019 in 10 licee tehnologice din Bucuresti si este dezvoltat in parteneriat cu Fundatia Leaders si OLX Locuri de munca.

Programul este menit sa le creasca elevilor sansele pentru independenta financiara si succes in cariera, odata ce acestia implinesc 18 ani. Pentru ca ei sa obtina mai usor banii de care au nevoie, facand ceea ce le place, si sa isi administreze banii in mod responsabil.

Discutam cu elevii de liceu despre cum pot obtine mai usor un job, ce anume trebuie sa stie pentru a-si putea dezvolta propria afacere, dar si cum pot folosi resursele financiare disponibile in mod eficient.

Start Major este special gandit pentru elevii din invatamantul profesional si tehnic, care isi doresc sa ia cele mai bune decizii financiare si sa isi inceapa cariera dupa absolvirea liceului. Este locul unde educatia se pliaza pe nevoile lor, unde elevii devin parte a procesului de invatare si unde pot sta fata in fata cu specialisti pregatiti sa ii ajute in drumul spre independenta.

 

Start Major a debutat ca un program de educatie in offline, la clasa, pe care l-am digitalizat din dorinta de a fi in continuare aproape de elevii inscrisi in program. Abordarea interactiva si informala va fi centrala si in varianta digitala a tabarei aprofundate de educatie antreprenoriala.

Mai multe informatii despre Start Major, aici.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo