POS & E-Commerce

Incaseaza banii pentru produsele sau serviciile oferite de business-ul tau prin plata cu cardul Visa sau MasterCard. Astfel, clientii tai pot plati sigur si comod, iar multumirea lor se va simti pe termen lung.

Un business mobil, capabil sa se adapteze realitatii activitatilor zilnice si clientilor sai la orice ora si in orice loc, are nevoie de o solutie de plata eficienta, accesibila si mai ales digitala. De aceea, pentru afacerea ta bazata pe mobilitate – curierat, taximetrie, food delivery, participare la targuri tematice etc. – am creat un instrument de plata rapid, comod si de incredere: mPOS.


mPOS este un dispozitiv de mici dimensiuni, cu autonomie sporita, care te ajuta sa accepti plati cu cardul oriunde te-ai afla. Cu ajutorul mPOS-ului faci usor incasari si ai parte de tranzactii securizate la aceleasi standarde ca in cazul unui POS normal. In plus, banca iti va pune gratuit la dispozitie o aplicatie in care poti vizualiza tranzactiile efectuate in timp real pe mPOS.


Caracteristicile mPOS:

 • mPOSul se conecteaza prin Bluetooth la un smartphone sau tableta cu acces la internet;
 • aplicatia mPOS UniCredit Bank este interfata de utilizare a produsului si se descarca gratuit din AppStore sau Google Play;
 • mPOSul va fi folosit doar pentru citirea cardurilor si permite introducerea PINului in situatiile in care acesta e necesar;
 • accepta la plata tranzactii cu carduri cu cip, banda magnetica si tranzactii contactless;
 • chitanta se transmite clientului pe e-mail sau se poate descarca de pe site-ul https://mpos.unicredit.ro/Receipt folosind ultimele 4 cifre ale cardului si RRN-ul tranzactiei (RRN-ul este un cod de 12 cifre care apare pe chitanta sub denumirea Trans No.)

Acceptarea la plata a cardurilor reprezinta solutia completa si sigura de plata cu ajutorul cardului bancar, care contribuie la imbunatatirea activitatii desfasurate de tine.

Ca urmare a experientei acumulate in domeniul acceptarii platilor cu cardul, am dezvoltat solutii sigure, rapide, eficiente, moderne si usor de implementat pentru orice tip de activitate.

Afla mai multe despre avantajele serviciului de acceptare la plata a cardurilor pe POS.


Te ajutam sa-ti dezvolti afacerea prin urmatoarele servicii: 

Programul de reduceri

Prin cumparaturile/serviciile achizionate cu cardurile de debit sau credit Unicredit Bank la POSurile instalate in locatiile tale, platitorii pot beneficia de reduceri de minim 5% pentru produsele achizitionate. Intra pe Discountry.

Nivelul reducerii este stabilit de compania ta, care va beneficia de o crestere a numarului de clienti, o crestere a volumului de vanzari si asocierea de imagine intre companie si banca.

Plata in rate

Pentru fiecare plata efectuata la POS, clientii pot plati in rate lunare egale (minim 2 rate, maxim  12 rate) fara dobanda, oferind astfel posesorului de card un motiv suplimentar pentru a face cumparaturi.

Integrarea Programului Plata in Rate pe terminalele POS va fi efectuata de catre Unicredit Bank, automat, de la distanta, fara costuri sau dezvoltari suplimentare din partea ta.

Numarul de rate este stabilit de compania ta.

Important! Pentru a deveni partenerul nostru in Programul de Plata in Rate, este suficienta semnarea unui Act Aditional la Contractul de acceptare la plata.


Cash Back - Serviciul de eliberare numerar la POS

Acest serviciu permite clientilor retragerea de numerar la POS, in limita a 150 lei / tranzactie, atunci cand acestia platesc cu un card Visa sau MasterCard cumparaturile facute in magazinul tau.

Serviciul de Cash Back la POS te ajuta sa reduci costurile aferente numerarului: procesare, transport securizat si depunere la banca. Mai mult decat atat, serviciul de Cash Back la POS este un instrument util in loializarea clientilor deoarece este un serviciu pe care putine companii il ofera.

Suma retrasa in numerar se debiteaza automat din contul detinatorului de card si se crediteaza fara comisioane suplimentare in contul companiei tale.

 • Tranzactiile de Cash Back la POS se pot efectua cu orice card care are activat acest serviciu (indiferent de Banca care l-a emis).
 • Cash Back se poate elibera doar insotit de o cumparatura!
 • Se vor inmana odata cu  instalarea POS-ului stickere/flyere pentru semnalizarea acestui serviciu in locatie.
 • Industriile la care se preteaza acest serviciu: supermarket, benzinarii, magazin universal, farmacii, etc.

Important!  Nu se percepe comerciantului comision pentru suma eliberata in numerar pentru Cash-Back la POS (comisionul se aplica comerciantului doar la valoarea cumparaturii).

Acceptare Tranzactii contactless

Prin noua tehnologie contactless (denumita PayPass la MasterCard sau PayWave la Visa) clientii pot efectua rapid si sigur plati de mica valoare de pana la 100 lei, prin simpla apropiere a cardului de POS, fara a mai fi necesara tastarea codului PIN si/sau semnarea chitantei. Aceasta noua tehnologie reduce timpul petrecut de catre clienti la casa.

Unique Pay

Unique Pay este solutia propusa de UniCredit Bank pentru incasarea facturilor (telefonie /utilitati) prin POS-ul instalat de banca noastra. Poti oferi clientilor posibilitatea de a achita facturile atat cu card, cat si cu cash, fie prin simpla introducere a numarului de telefon / cod de abonat, fie cu ajutorul unor cititoare de cod de bare atasate la POS.

Avantajele solutiei Unique pay:

 • Cresterea numarului de clienti in magazine;
 • Cresterea gradului de eligibilitate a comerciantului prin instalarea unui POS bancar;
 • Diversificarea fluxurilor de venituri conexe activitatii de vanzari uzuale.

Serviciul de incasare cumulata a tranzactiilor efectuate pe POS

Clientul poate opta pentru incasarea tranzactiilor pe cont in forma cumulata. Astfel, pe extrasul de cont vor fi listate doar 2 linii: total valoare tranzactii incasate, total comisioane debitate la nivel de comerciant/punct de lucru/POS.

Modulul de acceptare la plata a cardurilor

In cadrul aplicatiei BusinessNet (Basic si Professional), a fost dezvoltata o noua functionalitate denumita Modulul de acceptare la plata a cardurilor, unde poti avea informatii in timp real asupra terminalelor bancare instalate in locatiile comerciantilor (POS/Imprinter) precum si a tranzactiilor ce sunt efectuate, acestea din urma putand fi exportate in fisiere de tip csv pentru o prelucrare ulterioara.

Oferta comisioane POS

Pachet Tranzactii cu carduri Visa/ MasterCard Comisioane POS per tranzactie Termen de decontare
GeniusIMM Carduri emise pe teritoriul Romaniei
Carduri emise in afara Romaniei
0.70%
1.20%
T+1
Creativ Carduri emise pe teritoriul Romaniei
Carduri emise in afara Romaniei
1.00%
1.20%
T+1

Pentru a beneficia de noua oferta de Comisioane POS, te rugam sa ne contactezi in cea mai apropiata sucursala UniCredit Bank.

 

Costuri

Taxa instalare POS 0 LEI

Comision fix lunar pentru gestiunea terminalului POS

Valoarea lunara a tranzactiilor finalizate cu succes pe un terminal POS Valoare comision fix lunar pentru gestiunea terminalului POS
0<=2000 LEI 65 LEI/terminal POS
>2000 LEI GRATIS


Avantaje:

·         Nu se percepe comision de instalare POS;

·         Nu se percepe comision de inchiriere POS;

·         Decontarea rapida a tranzactiei - in ziua imediat urmatoare.

 

Mai multe detalii despre pachetele IMM regasesti accesand aceasta pagina.

Special destinat persoanelor juridice care comercializeaza produse si servicii prin web-site-uri pe internet, acest serviciu faciliteaza vanzarea prin acceptarea cardurilor la plata pe internet in conditii de maxima securitate. 

Serviciul E-Commerce pune la dispozitia ta tehnologii de ultima ora in acest domeniu, reducand sansele de frauda pe internet, prin utilizarea standardului 3D Secure. Acest standard asigura verificarea identitatii atat a clientilor cumparatori cu cardul pe internet, cat si a comerciantului acceptator. 


Semnele distinctive ale standardului 3D Secure sunt logo-urile 

si/sau

Prin serviciul E-commerce oferit de UniCredit Bank se pot efectua tranzactii cu carduri emise sub siglele: 

Vezi beneficiile pentru compania ta.


Comisioane si reguli de acceptare la plata

Serviciul de acceptare la plata a cardurilor presupune plata, de catre Banca Acceptatoare, a unor comisioane catre Banca Emitenta a cardurilor.
 

Aceste comisioane, precum si regulile de acceptare la plata a cardurilor, pot fi consultate pe urmatoarele  site-uri:
 

MasterCard: http://www.mastercard.com/ro/merchant/index.html
 

Visa: http://www.visaeurope.com/about-us/fees-and-interchange

Spinning wheel animation

Loading