Finantare cheltuieli curente

Planul afacerii tale se poate concretiza mai repede contand pe suportul oferit de UniCredit Bank.

Stim ca nu e usor sa incepi o afacere, dar poti primi usor tot sprijinul pentru a o creste!

De aceea, iti oferim linia de credit personalizata pentru afaceri mici si mijlocii.

Alege linia de credit personalizata pe termen de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii la scadenta, pentru care utilizarile si rambursarile pot fi efectuate cu usurinta prin intermediul serviciului BusinessNet.


Avantajele liniei de credit personalizate:

 • Accesibilitate: ai acces la bani pentru nevoile pe termen scurt, generate de desfaurarea activitatii, pentru a acoperi decalajul dintre incasari si plati, pentru a plati furnizorii, utilitatile sau alte cheltuieli curente.
 • Flexibilitate: Disponibila in lei, euro sau dolari, cat si multivaluta in functie de activitatea si nevoile companiei tale.
 • Evidenta mai buna a lichiditatii: se pot utiliza banii in orice cont curent si rambursarile se pot face din orice cont curent, permitand evidentierea sumelor incasate sau platite in conturi distincte.
 • Disponibilitate: cererile de utilizare sau rambursare si documentatia justificativa, daca este cazul, pot fi transmise la Banca cu usurinta prin intermediul serviciului BusinessNet.

Pentru cheltuielile curente iti pot fi utile, de asemenea, Cardul de Credit Business sau Creditul de Cheltuieli Generale cu Rambursari.

Stim ca nu e usor sa incepi o afacere, dar poti primi usor tot sprijinul pentru a o creste!

De aceea, iti oferim linia de credit tip Descoperit de cont pentru afaceri mici si mijlocii.

Alege linia de credit pe termen de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii la scadenta.


Avantajele liniei de credit tip Descoperit de cont:

 • Accesibilitate: ai acces la bani pentru a acoperi decalajul dintre incasari si plati, emiterea de scrisori de garantie si acreditive sau alte cheltuieli legate de activitatea curenta.
 • Flexibilitate: Disponibila in lei, euro sau dolari, in functie de activitatea si nevoile companiei tale. Iar in cazul liniilor de credit multivaluta, poti face plati in oricare dintre cele trei valute aprobate.
 • Economie de timp: nu se solicita documente justificative in cazul cheltuielilor generale, asa ca nu trebuie sa vii la ghiseu pentru orice plata vrei sa faci din credit.

Pentru cheltuielile curente iti pot fi utile, de asemenea, Cardul de Credit Business sau Creditul de Cheltuieli Generale cu Rambursari.

Creditul se adreseaza in principal companiilor care doresc sa isi coreleze incasarile aferente contractelor comerciale cu graficul de plata a unui credit bancar sau celor care doresc o schema clara de rambursare a facilitatii pentru un control mai bun al disponibilitatilor.

Creditul este oferit pe o perioada de pana la 5 ani si poate fi utilizat pentru cheltuieli generale, achizitionarea de materii prime, materiale, obiecte de inventar, finantarea contractelor comerciale.

Acest produs raspunde si nevoilor companiilor care desfasoara activitati cu caracter sezonier.

Beneficiezi de urmatoarele avantaje:

 • Poate fi acordat in lei, euro sau dolari;
 • Poti opta pentru rambursare lunara sau, in cazul in care compania desfasoara activitati sezoniere, pentru rambursare trimestriala;
 • Poti apela la garantii de la Fondurile de Garantare nationale / internationale.
Garantia Cosme

Garantia COSME

 

Creditul pentru cheltuieli generale cu rambursari poate fi acordat cu o garantie de 50% oferita de Fondul European de Investitii.

Aceasta finantare este posibila prin garantia oferita de COSME si Fondul European pentru Investitii Strategice (FEIS) infiintat in cadrul Planului de investitii pentru Europa. Scopul FEIS este de a sprijini finantarea si implementarea investitiilor productive in Uniunea Europeana si de a asigura accesul sporit la finantare.

Programul COSME pune la dispozitia IMM un instrument financiar cu scopul de a reduce eventualele dificultati intampinate de intreprinderi atunci cand acceseaza o finantare.   

 

Detalii despre garantia COSME:

 • Nu se percepe comision pentru acordarea garantiei;
 • Garanteaza creditele in lei, cu sume cuprinse intre 277,000 si 1,500,000 lei acordate pe o perioada de minim 24 luni si maxim 36 luni; 
 • Pentru creditele ce beneficiaza de garantia COSME nu sunt necesare alte garantii in afara de fidejusiune si ipoteca mobiliara pe conturile deschise la UniCredit Bank.

 

Principalele conditii* de eligibilitate pentru microintreprinderi** in vederea accesarii acestei garantii:

 • Sunt IMM-uri cu cifra de afaceri de minim 200,000 euro;
 • Indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru creditul descris mai sus; 
 • Sunt stabilite si isi desfasoara activitatea in Romania.
 • Nu fac obiectul unei proceduri colective de insolventa si nu indeplinesc criteriile prevazute de legislatia interna pentru a fi plasate in proceduri colective de insolventa la cererea creditorilor lor.
 •  

  Modul de accesare a creditelor cu garantie COSME:

  Daca esti interesat interesat de acest tip de finantare, credit pentru cheltuieli generale cu rambursari cu garantie COSME, te rugam sa mergi in orice sucursala UniCredit, unde reprezentantul Bancii va incadra nevoia de finantare in tipul de credit potrivit. Daca, in urma procesului intern de analiza, finantarea este aprobata, urmeaza semnarea contractulului de credit in baza caruia se pot accesa sumele aferente.

  *In orice sucursala UniCredit Bank, reprezentantul Bancii iti sta la dispozitie cu toate detaliile necesare accesarii garantiei COSME

  **IMM-uri definite conform REGULAMENTULUI (CE) 2003/361/EC (OJ L124, 20.05.2003, p.36): companii cu maxim 249 de salariati, cifra de afaceri anuala mai mica de 50,000,000 euro si active totale de maxim 43,000,000 euro

Garantia EaSI

Garantia EaSI

 
 

 

Creditul pentru cheltuieli generale cu rambursari poate fi acordat cu o garantie de 80% oferita de Fondul European de Investitii.

Aceasta finantare beneficiaza de o garantie finantata de Uniunea Europeana in cadrul Programului pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala („EaSI”) si de Fondul european pentru investitii strategice („FEIS”) instituit in cadrul planului de investitii pentru Europa. Finantarea pentru care s-a acordat sprijin beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene in cadrul mecanismului de garantare stabilit in temeiul Regulamentului (UE) nr. 1296/2013 al Parlamentului European si al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala („EaSI”) si in cadrul Fondului european pentru investitii strategice („FEIS”), instituit in cadrul planului de investitii pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la sustinerea finantarii si a punerii in aplicare a investitiilor productive in Uniunea Europeana si de a facilita accesul la finantare.

Informatii suplimentare despre FEIS sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-plan_ro) si pe Twitter (#investEU).

 

Programul EaSI ofera un instrument de garantare menit sa faciliteze accesul la microfinantare pentru micro-intreprinderi, atat in faza de start-up, cat si in faza de dezvoltare, sustinand activitatea de dezvoltare si cresterea economica, precum si sa incurajeze dezvoltarea antreprenoriatului de tip social, ce contribuie la ocuparea fortei de munca pentru persoane care intampina dificultati in mentinerea sau ocuparea unui loc de munca.

 

Detalii despre garantia EaSI:

 • Nu se percepe comision pentru acordarea garantiei;
 • Garanteaza creditele in lei, cu sume de maxim 118,710 lei acordate pe o perioada de minim 6 luni si maxim 36 luni;
 • Pentru creditele ce beneficiaza de garantia EaSI nu sunt necesare alte garantii inafara de fidejusiune si ipoteca mobiliara pe conturile deschise la UniCredit Bank;
 • Creditele cu garantie EaSI beneficiaza si de o rata a dobanzii reduse conform Acordului cu Fondul European pentru Investitii.

 

Principalele conditii* de eligibilitate pentru microintreprinderi** in vederea accesarii acestei garantii:

 • Sunt IMM-uri cu cifra de afaceri de maxim 2,000,000 euro si maxim 9 angajati;
 • Indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru creditul descris mai sus;
 • Sunt stabilite si isi desfasoara activitatea in Romaniei;
 • Nu fac obiectul unei proceduri colective de insolventa si nu indeplinesc criteriile prevazute de legislatia interna pentru a fi plasate in proceduri colective de insolventa la cererea creditorilor lor.

 

Modul de accesare a creditelor cu garantie EaSI:

Daca esti interesat de acest tip de finantare, credit pentru cheltuieli generale cu rambursari cu garantie EaSI, te rugam sa mergi in orice sucursala UniCredit, unde reprezentantul Bancii va incadra nevoia de finantare in tipul de credit potrivit. Daca, in urma procesului intern de analiza, finantarea este aprobata, urmeaza semnarea contractulului de credit in baza caruia se pot accesa sumele aferente.

*In orice sucursala UniCredit Bank, reprezentantul Bancii iti sta la dispozitie cu toate detaliile necesare accesarii garantiei EaSI

**Micro-intreprinderi definite conform REGULAMENTULUI (CE) 2003/361/EC AL COMISIEI: companii cu maxim 9 salariati si cifra de afaceri anuala de maxim 2,000,000 euro.

Serviciile de factoring pot fi utile oricarei companii care livreaza marfa sau presteaza servicii cu plata la termen sau care, prin natura ei, este, mai degraba, un cumparator/debitor cu plata la termen. Serviciile pe care le ai la dispozitie sunt:

 • Factoring Intern;
 • Factoring de Export;
 • Factoring de Import;
 • Reverse Factoring.

Mai multe detalii gasesti aici.

Sa dezvolti o afacere in ritmul dorit poate fi usor atunci cand te poti baza pe parteneri de incredere. 

Ai acces la finantari care beneficiaza de garantie, in proportie de 60% din valoarea creditului, pentru ca tu sa poti sa te bucuri asa cum vrei de lucrurile care conteaza.

Initiativa pentru IMM, instrumentul de garantare oferit de UniCredit Bank de la Uniunea Europeana, ofera intreprinderilor mici si mijlocii acces la finantari care beneficiaza de garantie in proportie de 60% din valoarea creditului (eng.: SME Initiative).

Banca pune la dispozitia beneficiarilor eligibili finantari care sunt garantate cu un instrument financiar de garantare, facilitand accesul acestora la finantare bancara in conditii avantajoase pentru infiintarea de noi intreprinderi, extinderea activitatii curente, consolidarea activitatii companiilor ori realizarea de proiecte noi, inclusiv prin abordarea de piete noi.

Companiile care vor accesa noua facilitate vor achita un comision de garantare de 0,65% din valoarea garantiei aferenta creditului utilizat, beneficiind de o reducere de dobanda in functie de caracteristicile imprumutului.

Tranzactiile beneficiaza de sprijinul Uniunii Europene prin programul Initiativa pentru IMM, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR si Horizon 2020 si de catre Fondul European de Investitii si Banca Europeana de Investitii.

Despre FEI

Fondul European de Investitii (FEI) este parte componenta a Grupului Bancii Europene de Investitii. Misiunea sa centrala este de a sprijini intreprinderile micro, mici si mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finantare. FEI proiecteaza si dezvolta capital de risc si de dezvoltare, garantii si instrumente de microfinantare care se adreseaza acestui segment de piata. Prin rolul sau, FEI intareste obiectivele UE de a sprijini inovarea, cercetarea si dezvoltarea, antreprenoriatul, cresterea economica si ocuparea fortei de munca.

Caracteristici principale ale finantarilor care beneficiaza de garantia Initiativa pentru IMM:

 • intreprinderi eligibile: intreprinderi mici si mijlocii (pana la maxim 249 de salariati, iar cifra de afaceri anuala neta mai mica de 50 milioane EUR sau activele totale de maxim 43 milioane EUR);

 • perioada de acordare: pana la 31 decembrie 2023;

 • procent de garantare: 60%;

 • scopul tranzactiei: investitii noi in active tangibile si intangibile si/sau capital de lucru;

 • tipul finantarilor: credite la termen sau in sistem revolving;

 • maturitate minima: 24 luni;

 • maturitate maxima: 4 ani pentru facilitatile revolving (2 ani prima acordare si maxim 2 prelungiri pe cate 1 an) si 12 ani pentru facilitatile la termen.

 

Beneficiile Initiativei pentru IMM pentru intreprinderile eligibile:

 • pachet redus de garantii solicitat;

 • nivelul redus al comisionului de garantare: 0,65% din valoarea garantiei aferenta    creditului utilizat;

 • reducerea ratei dobanzii conform Acordului cu FEI.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo