Finantare prin programe externe

Creditul de investitii din surse externe vine sa iti completeze sursele proprii atunci cand acestea sunt insuficiente pentru realizarea planurilor de investitii ale firmei.

Pentru investitii privind eficienta energetica si energia regenerabila iti putem oferi exact solutia pe care o cauti.

RoSEFF este o facilitate de finantare a energiei durabile pentru IMM din Romania in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana.

Programul se adreseaza IMM-urilor din Romania (intreprinderilor din sectorul privat cu cifra de afaceri anuala mai mica de 50 milioane euro sau active mai mici de 43 milioane euro si mai putin de 250 de angajati), Asociatiilor de proprietari care satisfac conditia de IMM sau companiilor de servicii energetice (ESCO), daca beneficiarul final este definit ca IMM.

  • Finantare proiect de investitii prin UniCredit Bank pana la 1 milion de euro;
  • Granturi UE de pana la 150.000 euro, in functie de valoarea imprumutata;
  • Consultanta tehnica gratuita din partea Tractebel Engineering pentru a te ajuta la definirea investitiei. Discuta despre ideile tale de proiecte cu un inginer de specialitate;
  • Durata redusa de implementare a proiectelor – in functie de complexitate, reducerea permanenta a facturilor pentru energie si utilitati, cresterea capacitatii de productie, imbunatatirea nivelului de confort termic sau cresterea profitabilitatii afacerii.

In cadrul unui acord realizat impreuna cu Banca Europeana de Investitii (BEI) sprijinim intreprinderile mici si mijlocii (IMM), companiile cu mai putin de 3.000 de angajati si entitatile publice, furnizandu-le acces catre surse de finantare cu costuri reduse si programe flexibile de plata.

BEI isi consolideaza astfel sprijinul acordat IMM-urilor, companiilor cu mai putin de 3.000 de angajati si entitatilor publice, oferind acces catre noi linii de credite. Creditul de maturitate este de minimum 2 ani* (termenul real al imprumutului depinde de viata tehnica si economica a proiectului finantat) si poate fi folosit pentru finantari care oscileaza intre proiecte foarte mici si investitii cu un cost maxim de 25 milioane euro. Contributia BEI nu poate, totusi, depasi 12,5 milioane euro.

Creditul din surse BEI poate fi utilizat pentru finantarea tuturor investitiilor si a cheltuielilor care intervin in dezvoltarea proiectului:

  • Investitii tangibile: achizitionarea fabricii si a echipamentului, cu cateva exceptii in ceea ce priveste achizitionarea de terenuri;
  • Investitii intangibile: in principal costurile implicate in cercetare si dezvoltare, construirea sau preluarea retelelor de distributie in tara de provenienta sau pe alte piete din UE, realizarea sau cumpararea de brevete, cumpararea unei companii in vederea protectiei activitatii economice (pentru un pret de achizitie nu mai mare de 1 milion euro);
  • Cerinte pentru capitalul circulant pe termen mediu si lung pentru a ameliora rata de lichiditate generala a companiilor (nu se aplica entitatilor publice).
Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo