Mai rapid si mai mobil

cu semnatura digitala

Detalii

Acum poti semna electronic documente in relatia cu UniCredit Bank fara sa te deplasezi la Banca

     Semnatura electronica calificata are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa (scrisa de mana) si poate fi folosita dupa obtinerea unui certificat electronic calificat emis de TRANS SPED SRL, prestator de servicii de incredere calificat .

    In procesul de emitere al certificatului participa, pe langa Banca si clientul persoana juridica, si Trans Sped, ca autoritate de cerificare.

 

CARACTERISTICI CERTIFICAT DIGITAL

 

 • Este valabil 3 ani. Dupa aceasta perioada, daca mai doresti utilizarea semnaturii electronice, trebuie sa emiti un nou certificat;

PENTRU OBTINEREA CERTIFICATULUI DIGITAL TREBUIE SA URMEZI CATIVA PASI SIMPLI:

E BINE DE STIUT

 

 • certificatul digital se emite in numele companiei pentru persoanele fizice desemnate in scris de catre reprezentantul legal al acesteia ;
 • poate fi utilizat in relatie cu Banca si, aditional, in relatie cu alte institutii
 • parola certificatului nu poate fi recuperata/ modificata, iar pierderea/ uitarea acesteia duce la emiterea unui nou certificate;
 •  datele certificatului nu pot fi modificate. Orice modificare presupune o noua emitere de certificat;
 • certificatele digitale se emit pentru companiile care au deja un cont curent deschis la UniCredit Bank.
 • certificatele digitale se pot folosi atat in relatie cu Banca cat si cu Autoritati Publice sau alte companii private, unde se aplica. .

          Semnatura electronica calificata reprezinta o metoda alternativa digitala, moderna, de semnare, in baza unui certificat electronic calificat („certificat digital”), a documentelor in relatia cu noi si are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa (scrisa de mana).

CARE SUNT BENEFICIILE PENTRU AFACEREA MEA?

Ce pasi trebuie sa parcurg pentru semnarea documentatiei contractuale?

 

 •     primesti pe email-ul comunicat Bancii, link-ul pe care trebuie sa-l accesezi in vederea deschiderii documentatiei contractuale aferenta produselor solicitate Bancii / alte documente (documentele trebuie parcurse pana la ultima pagina pentru a putea fi semnate);
 •     primesti prin SMS codul OTP (cod de accesare) pentru vizualizarea documentelor;
 •     parcurgi documentatia si  verifici corectitudinea informatiilor din documentatie;
 •     introduci parola pentru semnare, stabilita in pasul de inregistrare anterior;
 •     primesti codul pentru semnare (Tancode) prin SMS, cod pe care il introduci pe portal;
 •     semnezi electronic pachetul de documente;
 •     primesti documentatia contractuala semnata electronic de catre toti reprezentantii semnatarilor, inclusiv de catre 2 reprezentanti ai Bancii, arhivata si parolata, la adresa de e-mail pe care ne-ai comunicat-o.

E BINE DE STIUT

 

 

 •      Linkul de semnare este valabil 7 zile pentru toti semnatarii. In cazul in care oricare din semnatari nu-l acceseaza, se reiau pasii de initiere proces de semnare. Zilnic, semnatarii  vor primi un mesaj de notificare  “reminder” daca nu au accesat link-ul pentru semnare;
 •      Persoanele semnatare, au obligativitatea de a verifica corectitudinea datelor din documentele primite spre semnare, iar daca exista erori, vor refuza semnarea, indicand  corectiile care trebuie efectuate. Atat Banca,  cat si detinatorul certificatului care refuza sa semneze, vor primi un email de informare cu privire la refuzarea semnarii electronice si motivul mentionat.
 •      In vederea deschiderii documentatiei semnata de toate partile trebuie ca atat semnatarii, cat si reprezentantul firmei sa aiba instalat un program de dezarhivare, iar pentru vizualizarea acesteia este necesar sa introduceti parola de deschidere documente primita prin SMS.

Semnatura electronica calificata are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa (scrisa de mana) si poate fi folosita dupa obtinerea unui certificat electronic calificat emis de prestator de servicii de incredere calificat.

Semnatura electronica calificata reprezinta o metoda alternativa digitala, moderna, de semnare, in baza unui certificat electronic calificat („certificat digital”), a documentelor in relatia cu noi si are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa (scrisa de mana).

 

UniCredit Bank accepta semnatura electronica calificata doar de la furnizorii ce se regasesc pe lista European Union Trusted List disponibila la adresa https://webgate.ec.europa.eu/tl-browser/#/, pentru anumite produse si servicii. In cazul in care detineti un astfel de certificat, va rugam sa luati legatura cu Relationship Managerul dumneavoastra pentru a afla daca produsul/serviciul solicitat se incadreaza in lista de documente acceptate de catre Banca pentru a fi semnate cu semnatura electronica calificata.

Ce pasi trebuie sa parcurg pentru semnarea documentatiei contractuale?

 

 • primesti  documentele din partea bancii;    
 • parcurgi documentatia, verifici corectitudinea informatiilor din documentatie sau completezi informatiile solicitate de catre  banca, dupa caz;
 • semnezi electronic pachetul de documente si il transmiti prin intermediul mesageriei aplicatiei electronice Business NET sau prin e-mail, daca nu ai aplicatia Bussines Net, conform indicatiilor primite din partea Bancii;
 • primesti documentatia contractuala semnata electronic inclusiv de catre 2 reprezentanti ai Bancii, arhivata si parolata, la adresa de e-mail.

E BINE DE STIUT

 

 • Persoanele semnatare au obligativitatea de a verifica corectitudinea datelor din documentele primite spre semnare, iar daca exista erori, vor refuza semnarea, indicand  Bancii corectiile care trebuie efectuate.
 • In vederea deschiderii documentatiei semnata de toate partile trebuie ca atat semnatarii, cat si reprezentantul firmei sa aiba instalat un program de dezarhivare, iar pentru vizualizarea acesteia este necesar sa introduceti parola de deschidere documente primita prin SMS.

CARE SUNT BENEFICIILE PENTRU AFACEREA MEA?

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo