O schimbare

care conteaza

Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor

  • 30.000 euro

  • 7 granturi

  • Perioada de inscrieri s-a incheiat, iar proiectele intra in etapa de validare

Schimbarea e evidenta. Nu ai cum sa o negi. Si nici nu trebuie. Traim intr-o noua realitate si ca sa ai un viitor in afacerea ta trebuie sa o accepti. Sa te adaptezi la ea, sa o faci a ta si sa inveti sa traiesti din schimbare in schimbare. Iar acum te si ajutam sa faci o schimbare care conteaza.

Ce trebuie sa stii e ca nu esti singur pe drumul acesta. Daca stii ce trebuie sa schimbi si esti hotarat sa faci acest lucru, noi suntem hotarati sa te ajutam. De aceea, UniCredit Bank si Asociatia Brand Minds ofera 7 granturi in valoare totala de 30.000 € pentru digitalizarea afacerilor.

GRANTURILE AMC PENTRU DIGITALIZAREA AFACERILOR reprezinta o competitie de proiecte pentru voi, antreprenori mici si mijlocii, din toata tara, cei care aveti nevoie sa faceti o schimbare la afacerea voastra prin digitalizare.

Cele 7 granturi sunt impartite in trei categorii:


1 GRANT
in valoare de 8.000 euro

2 GRANTURI
in valoare de 5.000 euro fiecare

4 GRANTURI
in valoare de 3.000 euro fiecare

Proiectele de digitalizare au urmarit una dintre cele trei directii ale competitiei:

  Dezvoltarea unui canal de vanzare online

  Digitalizarea comunicarii de marketing cu clientii sau furnizorii

  Digitalizarea proceselor (ex: procese de productie, contabilitate, gestiune, semnatura electronica, procesul de comunicare cu angajatii)

Perioada de inscrieri in competitie s-a incheiat. Proiectele au intrat in etapa de validare, iar incepand cu 31 august, proiectele eligibile vor putea fi votate de sustinatori. Antreprenorii isi vor putea convinge comunitatea in intervalul 31 august - 6 septembrie sa le voteze proiectul inscris, avand sansa sa castige unul dintre cele 7 granturi pentru digitalizare afacerii. In acelasi timp, proiectele vor fi evaluate și de membrii juriului.

Regulamentul de participare si inscriere la competitie poate fi consultat AICI.

 Calendarul competitiei Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor cu termenul prelungit este urmatorul:


 

13 IULIE - 14

AUGUST

Inscrierea proiectelor in competitie, pana la ora 18:00

17 - 28

AUGUST

Validarea proiectelor si listarea acestora pentru vot

31 AUGUST - 06

SEPTEMBRIE

Vot public pana la ora 23:00

31 AUGUST - 08

SEPTEMBRIE

Jurizarea proiectelor

09

SEPTEMBRIE

Anuntarea proiectelor castigatoare

 

Daca ai intrebari despre urmatoarele etape ale competitiei care nu isi gasesc raspunsul in sectiunea de intrebari si raspunsuri de mai jos, scrie-ne pe adresa suport@academiamintilorcreative.ro, iar noi iti raspundem.

 

Anca Oprea, Head of Operations & Bancassurance, UniCredit Consumer Financing

Anca s-a alaturat echipei UCFin in 2008 ca Analist Servicii Clienti, in cadrul departamenului Operatiuni, iar in 2012 a preluat pozitia de Team Leader Loan Admin. In cei 12 ani, Anca a fost implicata in proiecte de finantare de diferite tipuri si a dat dovada de multa implicare, dorinta de dezvoltare profesionala, abordare structurata, coordonand o echipa performanta si motivata.

 

Anca Ungureanu, Director Identitate & Comunicare, UniCredit Bank. 

Are o experienta de peste 18 ani in comunicare, timp in care a coordonat actiunile strategice de comunicare ale bancii si proiectele de implicare in comunitate. Anca este absolventa a unui EMBA la Berlin School of Creative Leadership si este Certified Sustainability Practitioner  – Institute of Environmental Management & Assesment (IEMA). Din august 2016 este membru al Boardului Asociatiei "Invingem Autismul" si activ implicata in actiunile de fundraising ale acesteie iar din ianuarie 2017 co-fondator si curator al Beans&Dots specialty coffee shop & concept store.

 

Carmen Iablonschi, Trainer, UniCredit Bank

In cei 16 ani in domeniul bancar, Carmen Iablonschi a trecut de la creditare persoane juridice la training. Din anul 2010 ocupa pozitia de trainer in cadrul Unicredit Bank Romania, sustinand cursuri atat intern cat si extern catre companiile partenere bancii.

Din dorinta de a-si dezvolta competentele personale antreprenoriale, in 2016 a absolvit atelierul de antreprenoriat EMPRETEC Romania, program dezvoltat de Universitatea Harvard.

In luna mai 2017 a fost trainer partener in programul de accelerare al afacerilor in design – ZAIN Accelerator, programul fiind o rampa de lansare pentru cei ce voiau sa dezvolte un produs de design.

 

Catalin Chis, Fondator si CEO al grupului de companii APS

Antreprenor roman cu 20 de ani de activitate pe piata B2B, Catalin Chis este fondator si CEO al grupului de companii APS (Active Power Solutions – integrator IT&C; Graffiti PR – una dintre principalele agentii de consultanta in comunicare din Romania; LIFE IS HARD|Work Soft – companie de tehnologie listata la Bursa de Valori Bucuresti, piata AeRo) si al fundatiei Parinti din Romania – initiator al call centerul medical pediatric gratuit PEDITEL 1791.

Catalin este prezent in multiple proiecte technology-based si crede in puterea antreprenoriatului, considerand ca acesta are “capacitatea de a multiplica efecte pozitive in societate”.

 

Ciprian Stanescu, Social Innovation Solutions

Ciprian Stanescu coordoneaza Social Innovation Solutions, organizatie ce ofera consultanta si suport pentru ONG-uri si corporatii in impact social, trenduri de viitor si inovatie

SIS ofera programe educationale si competitii de business pentru tineri: Social Impact Award si Future Makers si platformele de evenimente despre viitor Future Summit si Future Talks. Ciprian, este Global Shaper Alumni al World Economic Forum si profesor la The Entrepreneurship Academy.

 

Flaviu (Avi) Cicirean, Fondator, Asociatia Brand Minds

Avi Cicirean este antreprenor si fondatorul Brand Minds & Brand Emotion, doua modele de urmat in mediul de afaceri romanesc si est european.

De-a lungul timpului, Brand Minds a devenit un jucator cheie in domeniul evenimentelor de business si o sursa de inspiratie pentu oameni, aducand in fata publicului speakeri de top din industrii diferite. In 2017, Brand Minds a ajuns in Asia cu primul eveniment in Singapore.

Cu peste 13 ani de experienta in industria radio si background in productie muzicala, Avi a infiintat Brand Emotion cu scopul de a dezvolta si curatoria identitatea de sunet pentru unele dintre cele mai mari branduri din Romania, cu peste 20.000 de spoturi audio realizate de la infiintare.

 

Silvia Pop, Trainer Sales Force, UniCredit Bank

Silvia este Trainer Sales Force in cadrul UniCredit Bank si unul dintre cei mai vechi mentori ai Academiei Mintilor Creative, impartasind din experienta ei la toate editiile pana acum. 

Inginer cu educatie de business britanica, un lider care construieste echipe si un trainer care adora sa schimbe perspectiva celor din jur, Silvia crede in invatarea continua, este adaptabila, plina de resurse si optimista. Activitatile sale de voluntariat sunt legate de educatia non-formala in domeniile management financiar de baza, antreprenoriat, auto-dezvoltare si viata sanatoasa.

 

Silviu Draganescu, CiLV Consulting

Silviu Draganescu detine de peste 8 ani site-ul www.planul-de-afaceri.ro, timp in care s-a specializat in obtinerea de finantari nerambursabile. 

Cu peste 250 de proiecte depuse in cadrul principalelor programe de finantare din ultimii ani, Silviu a interactionat in aceata perioada cu peste 10.000 de romani aflati in cautarea unei finantari pentru ideea lor de afaceri.
Valorile dupa care se ghideaza au fost folosite si in alcatuirea denumirii companiei Cilv Consulting: cunostinte, inovatie/invatare, leadership si ”question everything”. Silviu Draganescu este convins ca cea mai buna solutie pentru dezvoltarea acestei tari si cresterea nivelului de trai pentru oricine o reprezinta antreprenoriatul.

Ce sunt Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor?

Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor reprezinta o competitie de proiecte, parte din programul Academia Mintilor Creative (AMC), un program de educatie financiara si antreprenoriala al Asociatiei Brand Minds, sustinut de UniCredit Bank S.A.

Competitia de proiecte are ca scop oferirea de sprijin financiar antreprenorilor din Romania, care isi doresc sa isi dezvolte si consolideze afacerea existenta prin implementarea de instrumentele digitale sau actualizarea unor instrumente digitale deja utilizate.

Ce antreprenori se pot inscrie in program? Este necesar sa fie clienti UniCredit Bank?

In program se pot inscrie antreprenori din Romania, organizati intr-una dintre formele de organizare juridica prevazute de legea romaneasca in vigoare, cu un istoric de minim 2 ani, cu un numar de angajati de maxim 49 si o cifra de afaceri de maxim 1 milion de euro / an. Detaliile complete se pot verifica in sectiunea 5 din Regulamentul Oficial, disponibil AICI. Pentru inscrierea in program, nu este nevoie ca participantii sa fie clienti UniCredit Bank.

Ce fel de proiecte se pot inscrie in program?

Se pot inscrie in program orice proiecte care respecta cele trei categorii de digitalizare:

· Proiecte care prezinta dezvoltarea, actualizarea sau imbunatatirea unui canal de comert online

· Proiecte care prezinta digitalizarea sau implementarea de instrumente digitale destinate comunicarii de marketing cu clientii sau comunicarii cu furnizorii.

· Proiecte care prezinta implementarea, actualizarea sau imbunatatirea proceselor din cadrul unei afaceri. Aici pot fi inscrise proiecte referitoare la digitalizarea proceselor de productie, digitalizarea sistemului de contabilitate, instrumente de gestiune digitala, semnatura electronica, implementarea de instrumente care imbunatatesc procesul de comunicare cu angajatii.

Nu se pot inscrie in competitie proiecte ale antreprenorilor care activeaza in industrii considerate cu risc, conform Regulamentului competiției.

Cine ofera finantarile?

Finantarile sunt oferite de Asociatia Brand Minds, cu sprijinul UniCredit Bank, castigatorilor competitiei.

Care este perioada de inscriere?

Perioada de inscriere este 13 iulie – 14 august 2020, pana la ora 18:00. Proiectele trimise dupa aceasta perioada sunt considerate neeligibile si nu vor fi luate in considerare in etapele urmatoare.

Care este costul de aplicare?

Inscrierea la Granturile AMC pentru digitalizarea afacerilor este gratuita.

Cum pot afla daca afacerea / proiectul meu este eligibil pentru competitie?

Pentru a afla daca afacerea sau proiectul este eligibil, te rugam sa verifici sectiunile 5 si 6 din Regulamentul Oficial al competitiei, disponibil AICI.

Ce se intampla dupa ce am inscris proiectul?

Dupa ce ai inscris proiectul, acesta va intra in etapa de validare, timp in care verificam daca au fost trimise toate documentele necesare si daca indeplineste conditiile de participare si de eligibilitate.

In cazul in care nu ai trimis toate documentele necesare, vei fi contactat de un reprezentant al proiectului pentru clarificari suplimentare. Odata ce proiectul a fost validat, acesta intra in etapa de vot din partea publicului. Datele proiectului din formularul de inscriere vor fi publicate pe un microsite dedicat votului.

Te incurajam sa iti anunti comunitatea sa te sustina in concurs. Utilizatorii vor putea vota o singura data acelasi proiect cu regula de 1 vot acordat de pe o adresa de e-mail. Daca doresc, utilizatorii pot vota mai multe proiecte dintre cele prezentate in aceasta etapa.

In acelasi timp, proiectul tau va fi evaluat de juriul nostru, conform criteriilor de evaluare. La finalul etapei de evaluare, vor fi anuntati castigatorii.

Cine decide castigatorii?

Castigatorii vor fi determinati pe baza unui punctaj final care se calculeaza pe baza voturilor primite din partea publicului, ce vor reprezenta 20% din acest punctaj final si pe baza evaluarilor realizate de membrii juriului, ce vor reprezenta 80% din punctajul final. Formula de calcul detaliata poate fi consultata in Regulamentul Oficial al competitiei, AICI.

Ce se intampla daca am fost declarat castigator?

Castigatorii vor fi anuntati pe 9 septembrie 2020. Dupa acest anunt, in maxim 10 zile, vei fi contactat de catre Organizatori pentru confirmarea statutului de castigator si vei fi anuntat pe e-mail despre urmatorii pasi si documentele necesare pentru primirea finantarii.

Cum pot cere sprijin in cazul in care am intrebari suplimentare despre procesul de inscriere?

In cazul in care ai intrebari despre program a caror raspunsuri nu se regasesc in aceasta sectiune, in Regulamentul Oficial disponibil AICI sau in Ghidul de inscriere de AICI, ne poti scrie pe adresa suport@academiamintilorcreative.ro.

Cum se completeaza modelul de buget?

Sheet-ul P&L se completeaza cu datele depuse la Ministerul Finantelor din ultimii doi ani.

Sheet-ul referitor la Structura investitiei este obligatoriu si se completeaza cu toate costurile necesare implementarii proiectului de digitalizare si este important pentru a determina categoria de granturi la care un antreprenor aplica. Antreprenorii vor lua in considerare ca valorile finantarilor sunt fixe si nu se pot modifica (8.000 euro, 5.000 de euro sau 3.000). In cazul in care suma totala pentru proiectul de digitalizare depaseste suma fixa a finantarii, antreprenorul trebuie sa evidentize daca suma suplimentara poate fi acoperita prin contributie proprie. De asemenea, este important de evidentiat in acest sheet care este contributia proprie a antreprenorului in implementarea proiectului.

Sheet-ul referitor la calculul veniturilor de vanzari si cheltuieli variabile este optional, este un formular ajutator pentru calculul veniturilor din vanzari si a cheltuielilor variabile din Bugetul de venituri si cheltuieli. Recomandarea noastra este sa fie mentionate veniturile din activitatile digitalizate distinct de cele nedigitalizate si sa fie precizat acest lucru in denumirea produselor/serviciilor (coloana A). Diferentele la costurile variabile vor trebui, de asemenea, mentionate distinct. Aceste informatii ne vor fi de ajutor in procesul de evaluare.

Sheet-ul BVC face referire la toate veniturile & cheltuielile previzionate de firma in 2021, pentru a crea o imagine de ansamblu a efectului digitalizarii asupra activitatii firmei si a o putea compara cu anii anteriori. In explicatii se va detalia ce impact are digitalizarea in cresterea vanzarilor si pe care categorii de produse/servicii, precum si care costuri vor creste/vor scadea si cu cat, odata cu implementarea.

Este necesara o contributie proprie cand inscriem un proiect de digitalizare?

Contributia proprie (a Participantului si/sau a partenerilor acestuia) este punctata in etapa de evaluare a bugetului si trebuie sa fie evidentiata prin mentionarea sursei/lor si cuantificarea valorii / contravalorii financiare specifice, in mod realist si transparent.

Nu exista o suma minima pentru aceasta contributie, este o modalitate de a observa implicarea, determinarea si angajamentul antreprenorilor in implementarea proiectului inscris in competitie de aceea este luata in calcul in evaluarea proiectului.

Cu titlu de exemplu, poate fi considerata o contributie proprie orele unui Project Manager care nu sunt platite din finantarea primita, ci reprezinta un cost sustinut de firma sau poate orele care sunt acoperite de un angajat deja existent in firma.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo