Cu Creditul Verde iti poti cumpara o casa eficienta energetic si in plus beneficiezi de o dobanda avantajoasa de 5,36%.

Creditul Verde are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei;
 • Valoare: maxim 250.000 de euro (echivalentul in lei);
 • Perioada: intre 5 si 30 de ani;
 • Avans: minim 15%;
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra imobilului ce se achizitioneaza;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul;
 • Destinatie: achizitia unui imobil/locuinte finalizate, construita dupa data de 01.01.2000, incadrata in clasa de eficienta energetica A sau B+, conform certificatului de eficienta energetica.

Creditele ipotecare de tipul “Creditul verde” pot fi finantate pana la 100.000 de Euro (echivalent Lei), reprezentand pana la 80% din valoarea imobilului, din programul BERD GEFF, orice alta finantare suplimentara a creditului ipotecar va fi acordata din alte surse UniCredit Bank

Informatii utile Creditul Verde

Documente necesare pentru analiza financiara:

 • CI/BI/Pasaport;
 • Documente care sa ateste venitul;
 • Cerere de credit – include acordul de interogare Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit;

Documente necesare pentru opinia juridica:

 • Documente imobil (raport de evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intabulare, inscriere OCPI etc);
 • Asigurari (imobil si viata).

Atentie: daca aplici cu un co-debitor, cum ar fi sotul/sotia, acesta va trebui sa furnizeze aceleasi documente. Fiindca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung, asigura-te ca aloci suficient timp si ca ai completat cererea de credit cu cat mai multa atentie.

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).

Dobanzi

Moneda Indice de referinta Valoare indice de referinta (%) Marja fixa (%) Dobanda Variabila (%) DAE (%)
LEI ROBOR3M 3,16 2,20 5,36 5,60
 • DAE este calculat pentru un credit de 230.000 lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: dobanda anuala, comision de analiza dosar, cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru indicatorii la 3 luni (31.03, 30.06, 30.09 si 31.12).
 • Dobanda penalizatoare - Se calculeaza pe baza de procent fix de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant;
 • Dobanda penalizatoare este formata din rata dobanzii curente + procent fix de 3%.

Comisioane

Comision Credit LEI
Comision de analiza dosar 900 LEIAlte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si/sau costul asigurarii de viata.

Pentru un credit ipotecar de achizitie – Creditul Verde de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 5.35% formata din ROBOR la 3 luni + marja fixa 2.2%, comision de analiza de 900 lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in lei de 5 lei/luna , asigurare de viata* de 0.0416% / luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 6.02%, rata lunara este de 1,446.09 lei, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 437,888.32 lei.

Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 de ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprinzand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la sold creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la sold creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani. Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplul de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta ROBOR/EURIBOR ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata. De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate permanenta din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca de rang 1 asupra locuintei ce se achizitioneaza;
 • Ipoteca mobiliara asupra conturilor deschise la Banca;
 • Ipoteca asupra veniturilor Imprumutatilor, indiferent de titlul cu care sunt obtinute;
 • Cesiune in favoarea Bancii / Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurarea imobilului;
 • Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurarea de viata.

Spinning wheel animation

Loading