Mediu

Suntem constienti ca nu putem vorbi de responsabilitate sociala daca nu suntem noi insine un exemplu. Astfel, Grupul UniCredit si-a regandit in urma cu cativa ani intreaga politica in privinta proiectelor de mediu si a implementat un program de mare amploare. Acesta are ca obiective reducerea emisiilor de carbon si introducerea energiei verzi in cladirile sale.

UniCredit Bank se implica activ in proiectele privind protejarea naturii si cauta solutii viabile la probleme de actualitate (schimbari climatic, emisiile de dioxid de carbon etc.).

1 email = 1 copac

In 2014, UniCredit Bank s-a alaturat initiativei nationale “Plantam fapte bune in Romania”. Astfel, banca a decis sa planteze un copac pentru fiecare client care alege sa primeasca raportul de activitate al cardului de credit prin email in locul variantei tiparite. Obiectivul 10.000 de copaci plantati in 2014.


Localitatile in care s-au desfasurat actiunile de plantare sunt: Pestera - jud. Constanta (pentru construirea unei perdele forestiere de protectie a localitatii de viscoluri), Taureni - jud. Mures (teren cu alunecari de suprafata) si Baltati - jud. Iasi.

www.plantamfaptebune.ro

Cicloteque

Proiectul Cicloteque, dezvoltat cu impreuna Asociatia MaiMultVerde, a fost lansat pe 31 iulie 2008 (si inchis la final de 2013), iar primul centrul de inchiriat biciclete si-a deschis portile la 1 august 2008, punand la dispozitia bucurestenilor si a turistilor 100 de biciclete si accesoriile necesare utilizarii acestora. 


De asemenea, tot incepand cu luna august 2008, posesorii de biciclete au avut la dispozitie locuri de parcare special amenajate in cele mai importante centre universitare din Bucuresti (Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Facultatea de Electronica - Leu, Facultatea de Automatica - Rectorat, A.S.E. Moxa, A.S.E. Agronomie), la doua dintre sediile UniCredit Bank (din Strada Ghetarilor si Piata Charles de Gaulle) si la Libraria Carturesti (din Arthur Verona). Suma pe care am investit-o pentru demararea acestui proiect a fost de 130.000 de euro.

In 2009, Cicloteque a reusit sa atraga aproximativ 8.000 de utilizatori, de trei ori mai multi decat in anul anterior, dintre care 1.200 au fost abonati. Bicicletele au fost inchiriate pentru un total de aproape 30.000 de ore care, la o medie de 10 km pe ora, inseamna ca au fost emise cu 45 de tone de dioxid de carbon mai putin in atmosfera. Numarul triplu de utilizatori in 2009 demonstreaza interesul Bucurestenilor fata de mijloacele de transport nepoluante. De asemenea, Cicloteque a pus la dispozitie pentru cei interesati un parc de 150 de biciclete, cu 50 mai multe decat in 2008, accesoriile necesare utilizarii lor si locuri pentru parcarea lor.

In iunie 2010 am deschis doua noi centre de inchiriere biciclete Cicloteque in parcurile Tineretului si Herastrau, iar in vara lui 2011 am mai deschis doua in Parcul Drumul Taberei si Titan.


Pentru biciclisti, Cicloteque a organizat o multime de evenimente (Ciclopromenada nocturna 3, Bike Walk #4, Ziua fara masini in orasul meu, Ciclotura de toamna, Concursul foto Cicloteque) si a oferit gratis biciclete participantilor la Noaptea Muzeelor si Noaptea Institutelor Culturale. In plus fata de infrastructura pusa la dispozitia biciclstilor de catre municipalitatea bucuresteana, 58 de km de piste, Cicloteque a instalat suporturi pentru parcarea bicicletelor in 20 de locatii importante din Bucuresti, printre care: Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul Taranului Roman, Politehnica - Facultatea de Electronica, Cafeneaua Actorilor Universitate, Cladirea Ark din Calea Rahovei, PAVILION din Piata Victoriei si in Parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Carol si Circului.

In 2012 si 2013, Cicloteque a fost lansat si in Timiosra si Oradea, impreuna cu partenerii nostri – Universitatea de Vest, respectiv Oradea Shopping City.

www.maimultverde.ro

Campania de RE

In 2008, am desfasurat Campania de RE, care a vizat utilizarea cu responsabilitate a hartiei, apei si energiei electrice in cadrul companiei. Programul pilot, intitulat "Padurea de hartie vrea sa fie vie!", a demarat printr-o campanie interna de informare privind modul in care se poate recicla hartia. Totodata, am inlocuit hartia normala cu hartia reciclata si am amplasat pubele speciale in sediile UniCredit Bank, pentru colectarea hartiei. 


In 2009 am decis sa ne indreptam atentia si asupra altor resurse si sa incurajam utilizarea responsabila a apei si energiei. Astfel, am impanzit sediile bancii cu stickere, care anunta riscurile, dar si benefiiciile unui consum responsabil. De asemenea, am realizat tot pentru angajati  Manualul de RE, care contine sfaturi privind utilizarea responsabila a resurselor pe care le avem la indemana. In plus, am extins incercarile noastre de a incuraja reciclarea si pentru aparatele electrocasnice si electronice de mici dimensiuni si am amplasat impreuna cu Recolamp si ECOTIC, in sediile noastre, locuri special amenajate pentru colectarea DEEE-urilor, denumite Colturi Verzi.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo