Guvernanta

 

Sistemul nostru de guvernanta


 

La UniCredit, sistemul nostru de guvernanta corporativa se bazeaza pe etica si pe transparenta. Datorita dialogului constant cu partile noastre interesate, suntem primii la aplicarea bunelor practici de guvernanta corporativa internationala, pentru a crea o valoare sustenabila pentru compania noastra, pentru clienti, angajati, actionari si pentru tarile in care ne desfasuram activitatea.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Statutul nostru si codul de etica


 

La UniCredit, ne incurajam constant toti angajatii, asociatii externi si partenerii de afaceri sa urmareasca obiective de afaceri conform legii si principiilor transparentei, managementului informat si eticii in afaceri.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Actionari


 

UniCredit este o societate publica, cu un volum de actiuni disponibile pentru negociere egal cu 100% din actiunile aflate in circulatie. Nu exista controlul actionarilor sau acorduri intre actionari. Adunarea Actionarilor faciliteaza dialogul deschis dintre actionari si conducere, esential pentru succesul unei companii listate la bursa.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Organismele corporative


 

La UniCredit, am adoptat sistemul „traditional” de management si control la nivel de grup. Acest model de guvernanta permite un management eficient al afacerilor, in timp ce se asigura controlul eficient.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Sistemele noastre de control


 

La UniCredit, sistemul de control intern la nivel de grup consta intr-un set de reguli, proceduri si structuri organizationale cu mai multe obiective: sa se asigure ca se implementeaza strategia corporativa, se realizeaza procese corporative eficiente, se protejeaza valoarea activelor corporative, se asigura fiabilitatea si integritatea datelor contabile si de management si conformitatea operatiunilor cu toate normele si regulamentele existente.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Remunerare


 

La UniCredit, abordarea noastra privind compensarea a fost consolidata in timp, in cadrul guvernantei Grupului, pentru a corespunde celor mai recente cerinte de reglementare nationale si internationale. Abordarea noastra este strans legata de performanta si de constientizarea pietei, corelata cu strategia si interesele actionarilor.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Tranzactii interne


 

Consiliul de Administratie UniCredit a aprobat Procedura de Tranzactii Interne („Procedura”) la nivel de Grup, abordand obligatiile si restrictiile de raportare aferente anumitor tranzactii cu actiunile UniCredit si/sau instrumentele de debitare, alaturi de alte instrumente financiare aferente „Persoanelor Relevante” ale UniCredit si persoanelor apropiate asociate acestora.

Mai multe detalii pe site-ul Grupului UniCredit

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo