Etica si Respect

 

“Etica” si “Respectul” sunt cele doua valori care reprezinta ceea ce este important pentru Grup astazi. Ele ne unesc si ne definesc cultura: modul in care luam deciziile si in care actionam pe baza acestora. Prin “Etica si Respect”, UniCredit genereaza valoare durabila, pe termen lung, din activitatile noastre comerciale.

Scopul nostru este sa cream un loc de munca bazat pe diversitate si incluziune, unde toata lumea are oportunitatea de a contribui la succesul nostru. Valorile UniCredit sunt reflectate in politicile noastre de resurse umane, care promoveaza activ respectarea completa a drepturilor, valorii si demnitatii oamenilor si a mediului, facandu-ne un angajator de top.

 

 

„Spiritul acestor valori, etica si respectul, si anume - Facem ceea ce este corect! - este extrem de important si trebuie sa ne ghideze zilnic in procesul de luare a deciziilor si in conduita noastra. El clarifica asteptarile legate de cum sa lucram ca One Team, One UniCredit si ne sustine in indeplinirea celor cinci fundamente ale noastre, care acum sunt mai importante ca niciodata. Noi toti trebuie sa conducem prin exemplul personal si: Sa facem ceea ce este corect!” 

 

Jean Pierre Mustier, CEO UniCredit

 

Etica si respect – conduita in activitatile noastre de zi cu zi

  • "Etica si respectul" stau la baza interactiunilor dintre toti colegii, in tot Grupul.  Ne asteptam ca fiecare sa contribuie in activitatea zilnica la crearea si mentinerea unui mediu de lucru cat mai respectuos si armonios posibil. 

  • "Etica si respectul" consacra promovarea diversitatii si echilibrului dintre viata profesionala si cea personala,  esentiale pentru Grupul nostru.  Dorim sa cream un mediu in care respectul pentru si atentia la nevoile, sanatatea si bunastarea colegilor sunt considerate esentiale pentru atingerea unor rezultate durabile.

  • "Etica si respectul" intaresc cultura dreptului la exprimare in organizatia noastra si protejeaza impotriva actiunilor represive, astfel incat colegii si tertii sa se simta in largul lor cand se angajeaza intr-un dialog deschis si onest. Ii incurajam sa vorbeasca deschis, fara frica de actiuni represive, cu privire la orice situatie care implica comportament care nu este etic sau este ilegal, sau interactiuni neadecvate cu alte persoane. 

  • "Etica si respectul" se aplica tuturor politicilor de afaceri de dezvoltare durabila si interactiune cu toate partile interesate ale Grupului, permitand astfel realizarea de rezultate de afaceri durabile si de obiective pe termen lung.
    Obiectivele si alte rezultate de business nu sunt considerate indeplinite daca nu sunt realizate in conformitate cu principiile Grupului.

  • "Etica si respectul" inseamna corectitudine fata de toate partile interesate, in orice situatie, pentru atingerea unor rezultate durabile.  
    Ne asteptam ca toti colegii din UniCredit, indiferent de senioritate, responsabilitate sau zona geografica, sa faca ceea ce este corect in activitatea lor zilnica si sa fie impartiali fata de toate partile interesate, pentru a le castiga si pastra increderea. 

Etica si respect – promovare proactiva

Acte de hartuire, comportament sexual neadecvat si intimidare

Furnizam cursuri actualizate si obligatorii cu privire la acte de hartuire, intimidare si comportament sexual neadecvat tuturor angajatilor si sustinere persoanelor fizice. Punem la dispozitie, in mod clar, canale de raportare.

Impotriva represaliilor 

Grupul interzice in mod strict orice forma de represalii impotriva angajatiilor care raporteaza cu buna credinta posibile incalcari etice. Noi protejam angajatii care raporteaza abateri prin canalele noastre confidentiale de raportare.

Promovarea egalitatii de gen 

Politica noastra globala de egalitate de gen, lansata in 2013, stabileste principii si instructiuni pentru a asigura conditii de egalitate in Banca ca mod de a genera mai multa valoare. Prin semnarea Cartei Femeilor in Finante din UK in 2018, am stabilit ca obiectiv dublarea numarului de femei in posturile de conducere la nivel de Grup, la 20%, pana in 2022. Suntem mandri sa fim inclusi in Indexul de egalitate de gen din 2020 realizat de Bloomberg.

Punem valoare pe incluziune

Ascultam nevoile angajatilor nostri diferiti prin crearea unui mediu de lucru mai bun si mai accesibil, bazat pe incluziune. Directorul de Diversitate si Incluziune al Grupului lucreaza impreuna cu CEO-ul nostru si cu alti directori seniori in intalniri speciale, discutand importanta acestui subiect. Continuam sa crestem gradul de constientizare privind modul cum sa recunoastem si sa abordam prejudecatile inconstiente, pentru a promova o cultura favorabila incluziunii.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo