Cultura de welfare a companiei

 

“Succesul nostru depinde de oamenii nostri. De aceea, la UniCredit punem asistenta corporatista, bunastarea si calitatea vietii in centrul strategiei noastre, atat personal, cat si profesional. Oferim noi initiative bazate pe respect si implicare, pentru a crea un mediu de lucru pozitiv in care fiecare isi poate exprima cel mai bun sine si poate gasi raspunsuri la nevoile sale”.

 

Paolo Cornetta, Head of Human Resources - UniCredit Group

UniCredit si-a luat angajamentul de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european. 

 

Consideram ca un mediu de lucru pozitiv, bazat pe respect, permite fiecarui coleg sa contribuie cu tot ce are mai bun la realizarea a ceea ce conteaza cu adevarat. 

De aceea, am implementat 250 de programe specifice de welfare in 16 tari, pentru a imbunatati calitatea vietii colegilor nostri si pentru a ii sprijini in cele mai importante momente din viata lor.

Angajamentul nostru se bazeaza pe trei piloni principali: echilibrul munca-viata, bunastare si grija pentru oameni. Avem mai multe initiative in lucru. 

Aceste programe sunt oferite pe langa beneficiile noastre de sanatate, asigurari, financiare si de cont, care variaza de la o tara la alta.

Pilonii programului de welfare al companiei noastre

UniCredit este o banca cu extindere la nivel global, iar ideile care conduc programele noastre de welfare sunt aceleasi peste tot. Acesti piloni reprezinta unul dintre motivele pentru care am primit distinctia de Angajator de Top in Europa in 2020.

Flexibilitate

Flexibilitatea ne permite sa ne gestionam cel mai bine timpul la locul de munca. Incurajam activ orele de munca flexibile, munca la distanta si part-time. Flexibilitatea inseamna si crearea de timp pentru un echilibru satisfacator intre viata profesionala si cea personala. Oferim concedii platite care respecta schimbarile culturale rapide si ofera tratament egal tuturor modelelor de familie. Acest concediu platit include concedii de maternitate, paternitate si ingrijire a copilului. De asemenea, include permisiuni pentru evenimente importante din viata, cum ar fi nasterea unei rude, celebrarea unei casatorii sau a unui parteneriat civil, cumpararea unei case si urmarirea unei oportunitati educationale.

Bunastare

 

Oferim o selectie vasta de programe de stil de viata sanatos, pe subiecte care variaza de la nutritie, fitness, consolidarea relatiilor si probleme cognitiv-emotionale, cum ar fi rezistenta si constientizarea personala, pe langa beneficiile noastre pentru sanatate. In unele tari, oferim seminarii cu experti. In altele, avem sali pentru pauze, relaxare, jocuri sau intalniri informale. Pachetul nostru de beneficii include o selectie vasta de activitati sportive. Calitatea de membru la sala este doar un inceput - colegii se pot alatura si turneelor, cursurilor si sporturilor de echipa, cum ar fi baschetul, fotbalul si voleiul. De asemenea, oferim acces la inchirieri de biciclete cu reducere. Pentru a afla mai multe, consulta canalele noastre locale.

Grija fata de oameni

Un mediu de lucru pozitiv inseamna diversitate si incluziune, unde toata lumea poate vorbi si poate fi ascultat. Acest lucru permite oamenilor sa dea tot ce pot mai bun. In 2010, UniCredit a devenit un pionier al serviciilor financiare in sprijinirea clientilor cu dizabilitati si a angajatilor la Bank Austria. In Italia, in 2018, am fost prima banca care a numit un manager pentru persoane cu dizabilitati, pentru a le oferi indrumare colegilor si pentru a promova o cultura de munca incluziva. Ca parte a pachetului nostru de beneficii competitive, oferim o selectie vasta de programe de asistenta pentru angajati, cu servicii de consultare de inalta calitate pentru probleme de munca si personale. Aceste subiecte variaza de la indrumari legale, consiliere in sanatate si coaching de viata pana la rezolvarea problemelor la locul de munca si consultanta financiara.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo