Custodie si depozitare

CUSTODIE

UniCredit este o banca pan-europeana de succes, cu o conectare completa la Corporate & Investment Banking, care ofera clientilor sai o retea unica pentru Europa de vest, centrala si de est.


UniCredit Bank ofera servicii de custodie in piata de capital din Romania din anul 1998 prin intermediul Departamentului Global Securities Services, parte integranta a Diviziei Global Transaction Banking.

Folosind serviciile UniCredit Bank investitorii pot accesa atat piata de capital romaneasca, dar si piete internationale de instrumente financiare, prin intermediul relatiilor de sub-custodie cu alti custozi.

UniCredit Bank S.A. - Departamentul Global Securities Services
Bulevardul Expozitiei nr.1F
Bucuresti Sector 1 Cod postal 012101
Romania

Telefon: +4021 200 2020
Fax: +4021 200 2022

UniCredit Bank este membru al Fondului de Compensare a Investitorilor. Citeste mai mult aici.

Mai multe detalii despre Prevenirea spalarii banilor si finantarii terorismului poti gasi aici.

 

SERVICII DE CUSTODIE GLOBALA SI LOCALA

 • Deschiderea si mentinerea conturilor de instrumente financiare;
 • Pastrarea in siguranta a instrumentelor financiare locale si straine;
 • Asigurarea decontarii tranzactiilor cu instrumente financiare atat pe piata interna cat si si pe piete internationale;
 • Transferuri ale instrumentelor financiare intre depozitari (intern si cross-border);
 • Evaluari ale portofoliilor si raportari catre clientii de custodie;
 • Servicii de custodie in legatura cu subscrierea de instrumente financiare in cadrul ofertelor publice;
 • Emiterea de scrisori de asumare a decontarii pentru participarea  clientilor de custodie - investitori la ofertele publice.

 

 

 

SERVICII DE ADMINISTRARE A EVENIMENTELOR CORPORATISTE

 • Gestionarea informatiilor referitoare la adunarile generale ale companiilor si a instructiunilor de vot si reprezentare;
 • Managementul evenimentelor corporatiste voluntare sau obligatorii - acordarea de dividende, majorari de capital, divizari ale companiilor, fuziuni, oferte publice;
 • Colectarea si distribuirea veniturilor rezultate din instrumentele financiare - incasarea de la emitenti a dividendelor si cupoanelor atasate instrumentelor financiare pastrate in custodie si distribuirea acestora catre clientii de custodie, precum si gestionarea documentatiei referitoare la plata taxelor.

 

SERVICII DE DEPOZITARE

UniCredit Bank este autorizata in calitate de depozitar pentru activele OPC prin Avizul CNVM nr.66/2006 si este inscrisa in Registrul ASF - Sectiunea Depozitari sub numarul PJR10DEPR/400011.

UniCredit Bank este autorizata in calitate de depozitar pentru activele fondurilor de pensii administrate privat prin Avizul ASF nr.284/18.08.2015 si este inscrisa in Registrul ASF ca depozitar pentru activele fondurilor de pensii administrate privat cu codul DEP-RO-373915.

 

 

 

 

De ce sa alegi UniCredit Bank?

 • Angajamentul UniCredit Group fata de serviciile de custodie si depozitare;
 • Experienta extinsa prin prezenta in piata de capital din Romania din 1998;
 • Personal stabil, motivat si pregatit profesional;
 • Politica unitara de risc operational implementata la nivelul grupului pentru activitatea de custodie si depozitare.Pentru mai multe informatii referitoare la serviciile de custodie si banca depozitara ne poti contacta la urmatoarele adrese de e-mail:

Relatia cu clientii 
Clienti@unicredit.ro


Decontare instrumente financiare
Decontari@unicredit.ro


Evenimente corporatiste
Evenimentecorporatiste@unicredit.ro


Banca Depozitara
Bancadepozitara@unicredit.ro

Detalii privind modalitatile de transmitere si administrare a reclamatiilor se regasesc aici, in documentul “Informatii privind procesul de reclamatii”.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo