Contul de plati cu servicii de baza

Daca esti in cautarea unui Cont de plati cu servicii de baza care sa iti permita sa efectuezi tranzactii bancare eficient si in siguranta, ai ajuns in locul potrivit!

Ce este contul de plati cu servicii de baza? 

Contul de plati cu servicii de baza reprezinta un cont bancar disponibil in LEI ce poate fi utilizat pentru executarea urmatoarelor tipuri de operatiuni:

  • Depuneri de numerar, incasari din alte conturi;
  • Retrageri de numerar la ghiseu sau la bancomat;
  • Transferuri de credit, inclusiv prin ordin de plata programata, la ghiseu si prin intermediul facilitatilor online ale bancii;
  • Plata facturilor de utilitati prin Direct Debit;
  • Plati cu cardul la comercianti, inclusiv plati online.

Contul de plati cu servicii de baza iti permite sa executi un numar nelimitat de operatiuni utilizand serviciile prevazute mai sus. Accesul la un cont de plati cu servicii de baza sau utilizarea acestuia nu este limitata de achizitionarea unor produse sau servicii suplimentare, spre exemplu descoperit de cont, card de credit etc, si nu este conditionata de aceasta.

Cine poate beneficia de Contul de plati cu servicii de baza?

Poti aplica pentru Contul de plati cu servicii de baza daca esti persoana fizica rezident legal al Uniunii Europene si daca, atunci cand aplici pentru acest tip de cont, nu ai deschis niciun alt cont de plati la o institutie de credit din Romania, in LEI sau valuta, inclusiv un Cont de plati cu servicii de baza, sau detii, dar ti-a fost notificata inchiderea acestuia.

Sunt eligibile si persoanele fara adresa stabila sau permis de sedere, solicitanti de azil sau a caror expulzare nu este posibila.

Cum se comisioneaza operatiunile executate din Contul de plati cu servcii de baza?

Contul de plati cu servicii de baza are doua tipuri de comisionare, in functie de venitul tau lunar brut sau venitul din ultimele 6 luni, incadrat in functie de pragul de 60% din castigul salarial mediu brut pe economie, respectiv 2.497 LEI (de exemplu, daca incasezi venituri din salarii, la un venit brut de 2.497 LEI revine un venit net de 1.495 LEI)

Poti citi mai multe despre conditiile legale si comsioanele percepute aici.

Daca iti doresti si mai multe beneficii, vezi oferta GeniusCont, cont curent in LEI cu ZERO comisioane pentru: 


  • Administrare lunara cont si card de debit atasat;
  • Incasari in cont;
  • Mobile si Online Banking;
  • Retragere numerar la orice ATM din Romania;
  • Plati electronice catre orice banca din Romania.
Spinning wheel animation

Loading