Am grija

de viitorul nostru.

Creditul Verde fara ipoteca

 • pana la 120.000 de lei pentru achizitii „green“

 • dobanzi mai mici versus dobanzile Creditelor de Realizari Personale

 • reduceri de dobanda daca optezi pentru asigurare de viata¹ atasata creditului
  si daca semnezi documentatia de credit cu semnatura electronica calificata

DETALII

Creditul Verde fara ipoteca

Acest produs este oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.

Daca ai in plan sa iti imbunatatesti caminul cu produse cu eficienta energetica crescuta, energie regenerabila sau solutii de economisire a apei, merita sa iei în calcul noua oferta de finantare pe care ti-o punem la dispozitie.

Poti obtine sume cuprinse intre 1.500 si 120.000 de LEI pe care sa le rambursezi in pana la 60 de rate lunare egale. In functie de nevoile tale, poti atasa creditului si alte produse complementare precum asigurare de viata (care te poate proteja in cazul unei imposibilitati de plata)¹.

Produsele eligibile pentru acest tip de credite: termopane: ferestre si usi geam termopan; panouri solare; electrocasnice: frigidere, congelatoare, aparate de aer conditionat; izolatie termica, sisteme solare, etc.

Mai multe detalii despre produsele eligibile ofertei de finantare:

 • Solutii de incalzire (centrale termice pe biomasa sau in condensatie pe gaz);
 • Electrocasnice eficiente energetic (figidere, congelatoare, aparate de aer conditionat);
 • Ferestre si usi termopan (Coeficient U, valoarea transferului termic, <=1.3 W/m2K )
 • Izolatie termica peretilor (Termoizolatie solida - inclusiv panouri sandwich - cu conductivitate termica λ<=0.035 W/mK sau moale cu conductivitate termica λ<= 0.040 W/mK
 • Panouri Solare

Pentru detalii complete referitoare la produsele si tehnologiile eligibile accesati https://ebrdgeff.com/romania/ro/geff-romania-technical-eligibility/.

Pentru detalii despre furnizorii locali si a consulta disponibilitatea tehnologiilor in zona accesati: https://techselector.com/romania-ro/.

Facilitatea din Romania, in contextul careia UniCredit Consumer Financing ofera aceasta finantare, este un produs al BERD, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in cooperare cu Green Economy Financing Facility (GEFF), Fondul Global de Mediu si TaiwanICDF, Fondul International de Cooperare si Dezvoltare din Taiwan.

1Asigurare de viata care poate fi, in functie de optiunea clientului, cu prima de asigurare unica finantata de Imprumutator, de 0,15% din suma imprumutata inmultita cu perioada de creditare sau, cu prima de asigurare lunara de 0,15% din suma imprumutata, emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, in calitate de agent de asigurare auxiliar inregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiara cu numarul RAJ-502078. Produsul de asigurare de viata este optional, clientul putand aplica pentru un produs de credit fara achizitionarea unei asigurari de viata, in conditii de costuri diferite. Detalii privind oferta completa a produselor financiare si de Asigurare pot fi regasite aici.

Dobanzi

 

CREDITUL VERDE FARA IPOTECA CU DOBANDA ANUALA FIXA Dobanda fixa / an Dobanda fixa / an pentru clientii care semneaza electronic Dobanda fixa/an pentru clientii care semneaza electronic si achizitioneaza un  Card de Credit UniCreditCard2
1.500 - 20.000 LEI Creditul Verde fara asigurare 13,99% 12,99% 11,99%
Creditul Verde + asigurare de viata1 11,99% 10,99% 9,99%

20.001 - 40.000 LEI

 

Creditul Verde fara asigurare 12,99% 11,99% 10,99%
Creditul Verde + asigurare de viata1 10,99% 9,99% 8,99%
40.001 - 120.000 LEI Creditul Verde fara asigurare 9,99% 8,99% 7,99%
Creditul Verde + asigurare de viata1 7,99% 6,99% 5,99%

 

1Asigurare de viata care poate fi, in functie de optiunea clientului, cu prima de asigurare unica finantata de Imprumutator, de 0,15% din suma imprumutata inmultita cu perioada de creditare sau, cu prim de asigurare lunara de 0,15% din suma imprumutata emisa de Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A. prin intermediul UniCredit Consumer Financing IFN SA, in calitate de agent de asigurare auxiliar inregistrat la Autoritatea de Supraveghere Financiara cu numarul RAJ-502078. Produsul de asigurare de viata este optional, clientul putand aplica pentru un produs de credit fara achizitionarea unei asigurari de viata, in conditii de costuri diferite.

2Oferta nu este aplicabila produselor de credit acordate in conditii derogatorii permise de prevederile legale in vigoare privind perioada de creditare si gradul maxim de indatorare (cu titlu de exemplu, produsului de refinantare acordat pe o perioada de maximum 10 ani in conformitate cu prevederile Regulamentului BNR nr. 5/2020).

Exemplu reprezentativ: pentru un Credit Verde fara ipoteca oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. (ca urmare a indeplinirii criteriilor de eligibilitate) prin UniCredit Bank S.A. (intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A.), in valoare de 80.000 Lei, pe 60 de luni, cu asigurare de viata atasata/fara asigurare de viata, cu semnarea electronica calificata a documentatiei  si achizitia unui card de credit UniCreditCard Premium sau Principalsi: rata dobanzii anuala fixa de 5,99%/7,99%, comision de analiza dosar in valoare de 300 Lei,  esalonat pe durata creditului in plati lunare (perceput doar in cazul acordarii creditului), comision lunar de administrare credit 0 Lei, comision lunar de administrare a contului curent deschis la UniCredit Bank de 8 lei, valoarea ratei lunare este 1.678,68 (pentru rate egale rata, incluzand si costul asigurarii de viata)/ 1.637,10 Lei (pentru rate egale, nu include asigurare de viata), valoarea totala platibila 101.200,54 Lei /98.705,79 Lei, DAE 10,11%/8,94%. 

Exemplu reprezentativ pentru un card de credit UniCreditCard Principal/Premium achizitionat cu o limita de credit de 5.367 Lei, perioada de creditare 3 ani (36 luni) avand o dobanda fixa de 26,99%/an pentru sumele din limita de credit utilizate la ATM si 24,99%/an pentru sumele utilizate la comercianti, suma lunara de plata (pentru rate egale) este de 313,71 Lei/458,74 Lei, valoarea totala platibila 7.630,18 Lei/7.887,45 Lei, iar DAE este de 31,33%/39,27%. DAE este calculata conform prevederilor legale in vigoare si cuprinde dobanda anuala fixa, comisionul anual de furnizare card de credit – administrare instrument de plata de 39 Lei/200 Lei si comisionul utilizare ATM national sau international, in afara Grupului UniCredit, in valoare de 2%+ 4 Lei. Se considera ca valoarea liniei de credit se retrage integral, 40% in numerar la ATM si 60% prin plati la comercianti, la data acordarii si nu se efectueaza nicio retragere pe parcursul celor 36 de luni de rambursare.

Aceste produse sunt oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Decizia de creditare apartine exclusiv UniCredit Consumer Financing IFN S.A., Creditorul rezervandu-si dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.

Detalii complete despre cardurile de credit UniCreditCard, poti gasi aici.

Produsele de card de credit si asigurare de viata sunt optionale, clientul putand aplica pentru un produs de credit fara achizitionarea unui card de credit sau a unei asigurari de viata, in conditii de costuri diferite. 

Detalii privind oferta completa a produselor financiare si de Asigurare pot fi regasite pe www.ucfin.ro.

Creditul verde fara ipoteca este un produs oferit de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. prin UniCredit Bank S.A., intermediar de credit cu titlu auxiliar exclusiv al creditelor oferite de UniCredit Consumer Financing IFN S.A. Creditorul are dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare in analiza de creditare, de a analiza si de a aproba sau respinge solicitarea de acordare a creditului, conform normelor sale interne si reglementarilor legale in vigoare.

Pentru acordarea creditului trebuie incheiat un contract de cont curent cu UniCredit Bank SA ("Banca"), in cazul in care nu ai deja un cont curent curent deschis la Banca. Costul aferent contului curent este suportat de tine si perceput de catre UniCredit Bank SA si este cel afisat in Lista de Comisioane si Dobanzi Clienti Persoane Fizice ce poate fi regasita pe www.unicredit.ro. Deschiderea unui cont curent se poate realiza prin intermediul unei varietăți de produse sau servicii financiare disponibile. Intrucat alegerea pachetului de servicii de cont curent este exclusiv in sarcina Clientului, produsul sau serviciul nu este in oferta Creditorului, costurile pentru operatiunile sau serviciile aferente contului curent depind de produsul sau serviciul ales si nu-i sunt cunoscute creditorului la data prezentei astfel ca, pentru exemplul de calcul reprezentativ si ipoteza de calcul DAE prezentate a fost luat in considerare comisionul de administrare cont curent care nu face parte dintr-un pachet de servicii multiple oferite de Banca in valoare de 8 Lei. Toate costurile aferente produselor si serviciilor UniCredit Bank S.A., cum ar fi comisioane de deschidere, administrare a contului, aferente operaţiunilor si/sau serviciilor legate de cont sunt datorate de catre client catre UniCredit Bank S.A. si vor fi percepute separat de catre aceasta conform documentelor semnate intre client si UniCredit Bank S.A.

Prezenta nu valoreaza, conform legii, oferta de a contracta produse/servicii financiare din partea UniCredit Consumer Financing IFN S.A., putand fi modificata sau revocata in orice moment. Conform legii, oferta de produs sau serviciu financiar este cea valabila la momentul inregistrarii solicitarii produsului/serviciului si, independent de elementele respectivei oferte, contractul se considera incheiat numai la data semnarii sale formale sau, dupa caz, conform prevederilor legale aplicabile incheierii contractului la distanta.

Comisioane

Denumire comision
Credit RON
Comision de administrare credit
0 RON
Comision de analiza dosar 300 RON esalonat pe durata creditului in plati lunare (se percepe doar in cazul acordarii creditului).
Comision de rambursare anticipata 1% pentru perioada de dobanda fixa*
Penalizare neplata (la total de plata restant) Rata dobanzii (la nivelul in vigoare, cand creditul nu inregistreaza restanta) + 3% pe an
Comision lunar de administrare Cont Curent 8 RON

 

*0,5% pentru rambursari efectuate cu mai putin de un an inaintea scadentei finale

Conditii de eligibilitate:

Poti solicita un Credit Verde fara ipoteca daca ai intre 22 si 70 ani, respectiv intre 25 si 60 ani daca esti navigator.

Venit net minim

Venitul net minim trebuie sa fie:

 • Pentru pensionari: 800 lei;
 • Pentru venituri de tip salarial (cu exceptia CIC) - 1346 lei;
 • Pentru venituri de tip salarial pentru clientii existenti de credite de nevoi personale (cu exceptia CIC): 1.009  Lei;
 • Pentru venituri din Indemnizatia Crestere Copil - 1250 lei;
 • Pentru navigatori: min. 1250 lei;

 

Surse de venituri acceptate
 • venituri din salarii;
 • venituri obtinute de navigatori;
 • venituri din activitati liberale;
 • pensii;
 • diurna;
 • rente viagere;
 • contracte de management sau administrare;
 • venituri obtinute in baza unui contract de mandat pentru membrii CA;
 • norma de hrana;
Documente necesare

Creditul Verde fara ipoteca poate fi obtinut doar cu urmatoarele*:

 • Actul de identitate;
 • Acord de consultare a bazelor de date ANAF* (se completeaza direct in sucursala) sau documente doveditoare ale venitului pentru venituri provenite din alte surse decat salarii si pensii;
 • Completarea unei Declaratii BERD (se completeaza direct in sucursala).
Tehnologii eligibile pre-aprobate
 • Frigidere si congelatoare: Clasa energetica A ++ sau A +++
 • Aparate de aer conditionat: Clasa energetica A ++ sau A +++
 • Sisteme de iluminat cu LED: ≥ 80 lumeni/Watt
 • Centrale termice in condensatie pe gaz
 • Centrale termice pe biomasa: randament termic ≥ 85%
 • Boilere pentru apa calda: Clasă energetică A sau B
 • Ferestre si usi tip termopan: valoarea U ≤1,3 W/m2K
 • Izolare termica cu materiale ”solid” si panouri sandwich ce au o conductivitate termica λ ≤ 0,035 W/mK si o grosime minima de 10 cm (100 mm). Puteti utiliza materiale si cu grosimi mai mici de 10 cm, daca transmitanta termica a materialului este mica decat cea solicitata.
 • Izolare termica cu materiale ”soft” ce au conductivitate termica λ ≤ 0,040 W/mK. Grosimea minima eligibila a materialului termoizolant este de 5 cm (50 mm). Se pot folosi multe straturi de material, de exemplu puteti utiliza 20 cm (200 mm) pentru termoizolarea terasei sau 15 cm (150 mm) pentru placa pe sol. Materialele izolatoare utilizate pentru termoizolarea cladirilor vor avea in vedere respectarea rezistentele minime impuse conform standardele in vigoare.
 • Pompe de caldura: COP 4,3
 • Sisteme solare pentru apa calda – cu colectoare vidate: Solar Keymark (SK) sau eficienta ≥ 75%
 • Panouri solare fotovoltaice: Eficienta electrica ≥ 14%;
 • Sisteme de masurare si control al energiei, cum ar fi contoare inteligente, contoare de caldura, apa, sisteme de management al energiei, sisteme auxiliare de economisire a energiei.
 • Sisteme si tehnologii de economisire a apei, cum ar fi instalatii de epurare a apelor reziduale de mici dimensiuni, sisteme de reutilizare a apei, sisteme de colectare a apei de ploaie, instalatii de tratare a apei, contoare de apa, sisteme de robinete pentru economisirea apei si instalatii de reducere a presiunii

Detalii actualizate: https://ebrdgeff.com/romania/ro/geff-romania-technical-eligibility/ .

Beneficiile semnaturii electronice calificata
 • Semnatura electronica calificata este disponibila in mod gratuit, in orice sucursala UniCredit Bank, tuturor solicitantilor de credit care au o adresa de e-mail valida si un numar de telefon mobil, costurile certificatului fiind suportate de catre UniCredit Consumer Financing I.F.N. S.A.
 • Intreaga documentatie de credit semnata cu semnatura electronica calificata se transmite prin e-mail sau in aplicatia Mobile Banking pentru a o pastra.

 

Pentru a semna electronic trebuie sa det­ii un numar de telefon mobil, o adresa de e-mail (unde vei primi intreaga documentatie semnata) si sa fii de acord cu semnarea documentatiei cu semnatura electronica calificata.

Pentru a semna electronic prin intermediul serviciului de Mobile Banking pus la dispozitie de catre UniCredit Bank trebuie sa sa detii un numar de telefon mobil, sa ai calitatea de client UniCredit Bank si sa utilizezi serviciul de Mobile Banking pus la dispozitie de catre UniCredit Bank (unde vei semna si primi intreaga documentatie semnata) si sa fii de acord cu semnarea documentatiei cu semnatura electronica calificata utilizand Mobile Banking.

Semnatura electronica calificata are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa (scrisa de mana) si poate fi folosita dupa ob­tinerea unui certificat electronic calificat emis de TRANS SPED SRL, prestator de servicii de incredere calificat.

Certificatul se obtine in mod gratuit in orice sucursala UniCredit Bank SA de catre solicitantul de credit ce indeplineste conditiile pentru a semna electronic si poate fi folosit in relatia cu UniCredit Consumer Financing IFN S.A.

*Aplicabil pentru categoriile de persoane (cu titlu de exemplu: salariati) pentru care exista obligatii legale de declarare a veniturilor la autoritatile fiscale, in baza exprimarii acordului de consultare si prelucrare a infromatiilor din bazele de date ale Ministerului Finantelor Publice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) Pentru celelalte categorii de venituri, este necesara prezentarea documentatiei de venit. Creditorul isi rezerva dreptul de a solicita, dupa caz, orice documente necesare, avand dreptul de a analiza si de a aproba sau respinge solicitarea de acordare a creditului de consum, in conformitate cu normele interne si reglementarile legale.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo