Vreau sa imi

Pretul casei la care visez este de Pentru a renova am nevoie deValoarea investitiei se ridica la .
Pentru a-mi indeplini visul am nevoie de .
Am un venit lunar de . Am de ani, sunt si imi propun sa rambursez creditul in ani


Double click to edit calculator result component

Credite Ipotecare

Fie ca vrei sa iti achizitionezi o casa printr-un credit ipotecar, sau aplici la programul Prima Casa, iti oferim tot suportul pentru a-ti indeplini visul.

Faci casa buna cu Creditul Imobiliar pentru Locuinta!

Iti oferim exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti cumpara imediat locuinta mult dorita: dobanda avantajoasa, flexibilitate si o perioada de aprobare de pana la 90 de zile.


credit ipotecar unicreditbank

Facilitatea de credit “Creditul Imobiliar pentru Achizitie Locuinta” are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei, euro (creditele in euro se acorda doar clientilor care incaseaza venitul in euro);
 • Valoare: maxim 250.000 de euro (sau echivalentul in lei);
 • Avans: minim 15%;
 • Perioada: intre 3 si 30 de ani (35 de ani pentru lei);
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra imobilului ce se achizitioneaza;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul.
Conditii de Eligibilitate

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).

 

Documente Necesare

Documente necesare pentru analiza financiara:

 • CI/BI/Pasaport;
 • Documente care sa ateste venitul;
 • Cerere de credit – include acordul de interogare Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit.

Documente necesare pentru opinia juridica:

 • Documente imobil (raport de evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intabulare, inscriere OCPI etc);
 • Asigurari (imobil si viata).
Dobanzi si Comisioane

Dobanzi

Moneda
Indice de referinta
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa (%)
Dobanda Variabila (%)
DAE (%)
LEI
IRCC
2,63 3,35 5,98
6,68
EUR EURIBOR 3M
-0,3430 7,35 7,007 7,77

 

 

Moneda
Dobanda Fixa primii 5 ani (%)
Dobanda Variabila din anul 6 (%)
Indice de referinta pentru dobanda variabila
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa (%)
DAE (%)
LEI
5,85
6,13 IRCC 2,63
3,50
6,71
 • DAE este calculat pentru un credit de 50.000 de euro, respectiv 230.000 de lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: dobanda anuala, comision de analiza dosar, cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent, asigurare incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru indicatorii la 3 luni (01.01, 01.04, 01.07 si 01.10). 
 • Dobanda penalizatoare - Se calculeaza pe baza de procent fix de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant;
 • Dobanda penalizatoare este formata din rata dobanzii curente + procent fix de 3% .

   

Comisioane

Comision
Credit LEI
Credit EUR
Comision de analiza dosar
900 LEI
200 EUR

 

Alte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si costul asigurarii de viata.
Asigurari

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate totala din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Garantii

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca de rang I asupra locuintei ce se achizitioneaza (In cazul creditului imobiliar se accepta ipoteca si pe alt imobil decat cel finantat, daca se incadreaza in standardele bancii privind garantiile) sau Ipoteca asupra unui cont depozit colateral deschis la banca de client, constituit pe toata perioada derularii creditului;
 • Ipoteca mobiliara asupra conturilor deschise la Banca;
 • Ipoteca asupra veniturilor Imprumutatilor, indiferent de titlul cu care sunt obtinute;
 • Cesiune/ Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurare imobil in favoarea Bancii;
 • Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurare de viata in favoarea Bancii.

 

Exemplu de calcul

Pentru un credit Ipotecar Achizitie de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 Lei/50.000 Euro, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 5,98% formata din IRCC + marja fixa 3,35% pentru Lei / dobanda variabila de 7,007% formata din EURIBOR la 3 luni + marja fixa 7,35% pentru EUR, comision de analiza de 900 Lei / 200 EUR, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 Lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 Lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in Lei de 5 Lei/luna / in EUR de 1 EUR/luna, asigurare de viata* de 0.0416%/luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 6,68% pentru Lei / 7,77% pentru EUR, rata lunara este de 1.533,30 Lei / 365,31 EUR, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 464.637,48 lei / 110.777,92 EUR.

Pentru un credit Ipotecar Achizitie de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 Lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda fixa primii 5 ani de 5,85% si dobanda variabila, incepand cu anul 6, de 6,13% formata din IRCC + marja fixa 3,5%, comision de analiza de 900 Lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 Lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 Lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in Lei de 5 Lei/luna, asigurare de viata* de 0.0416%/luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 6,71%, rata lunara este de 1.515,10 Lei in primii 5 ani si 1,543.37 incepand cu anul 6, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 467.220,63 lei.

*Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprizand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani.

Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplu de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC/EURIBOR ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata. De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

Prima ta casa este mai aproape decat crezi!

UniCredit Bank te sprijina prin Creditul Prima Casa, prin care iti poti cumpara locuinta mult dorita prin programul guvernamental “Prima Casa”.

Te bucuri de avansul de doar 5%, o dobanda avantajoasa, multa flexibilitate si o perioada de aprobare de pana la 90 de zile.

 

prima casa UniCredit Bank
 

Facilitatea de credit “Prima Casa” are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei;
 • Valoare:
 1. Achizitie: 57.000 euro* sau 66.500 euro* pentru locuinte noi, cu autorizatie de construire dupa 22.02.2010

*echivalentul in lei la cursul de schimb al BNR valabil la data aprobarii solicitarii de garantare de catre FNGCIMM

 • Perioada: intre 3 si 30 de ani;
 • Avans: minim 5%;
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra imobilului ce se achizitioneaza;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul;
 • Solicitantul nu trebuie sa detina in propritetate o locuinta cu o suprafata mai mare de 50 metri patrati.

UniCredit Bank, în calitate de participant la programul Prima Casa, poate prelua solicitarea de acordare a unei finantari garantate conditionat de încadrarea în plafonul alocat bancii, disponibil la momentul depunerii solicitarii de credit.

Conditii de Eligibilitate

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).
Documente Necesare

Documente necesare pentru analiza financiara:

 • CI/BI/Pasaport;
 • Documente care sa ateste venitul;
 • Cerere de credit – include acordul de interogare Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit;

 

Documente necesare pentru opinia juridica:

 • Documente imobil (raport de evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intabulare, inscriere OCPI etc);
 • Asigurari (imobil si viata).

Atentie: daca aplici cu un co-debitor, cum ar fi sotul/sotia, acesta va trebui sa furnizeze aceleasi documente. Fiindca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung, asigura-te ca aloci suficient timp si ca ai completat cererea de credit cu cat mai multa atentie.

Dobanzi si Comisioane

Dobanzi

Moneda
Indice de referinta
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa
Dobanda Variabila
Comision lunar de administrare (%) DAE
LEI
IRCC
2,63 2 4,63
0,0189 5,46
 • DAE este calculat pentru un credit de 230.000 lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru IRCC (01.01, 01.04, 01.07 si 01.10).
 • Dobanda penalizatoare - Dobanda datorata de debitorul obligatiei banesti (Imprumutat) pentru neindeplinirea obligatiei respective la scadenta; nu se aplica sumelor provenite din calculul dobanzii, conform legii;
 • Dobanda penalizatoare este fixa, calculata astfel: rata anuala a dobanzii + 12%.

Comisioane

Comision
Credit LEI
Comision de analiza dosar
0 LEI
Comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorului
50 EUR

 

Alte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si/sau costul asigurarii de viata.
Asigurari

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate permanenta din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Garantii

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca legala in favoarea Bancii si a Statului Roman reprezentat de Ministerul Finantelor Publice asupra imobilului achizitionat/construit;
 • Garantia acordata de FNGCIMM in numele si in contul Statului Roman pentru finantarea garantata;
 • Ipoteca mobiliara asupra veniturilor imprumutatului si asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor imprumutatului deschise la Banca;
 • Ipoteca mobiliara asupra unui depozitului in valoare egala cu 3 rate de dobanda.

 

Exemplu de calcul

Pentru un credit Prima Casa de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 Lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 4,36% formata din IRCC + marja fixa 2%, comision de analiza de 0 Lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 Lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 Lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in Lei de 5 Lei/luna, comision de gestiune datorat pentru garantia emisa de FNGCIMM de 0,0189% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 5,12%, rata lunara este de 1.466,54 Lei, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 438.012,08 Lei.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat.

In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata.

De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

Costurile notariale, cu inregistrarea/radierea/modificarea garantiilor in registrele de publicitate si asigurarile (viata si imobil) vor fi achitate de catre client. Aceste costuri nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in DAE.

Transforma-ti locuinta asa cum vrei!

Daca vrei sa reamenajezi/extinzi/consolidezi UniCredit Bank este alaturi de tine cu suma de care ai nevoie, in cele mai bune conditii.


renovare

Facilitatea de credit Creditul de aranjamente/modernizari/dezvoltari" are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei;
 • Valoare: intre 20.000 si 600.000 de lei;
 • Perioada: intre 1 si 30 de ani;
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra unui imobil aflat in proprietatea solicitantului sau a unor terti;
 • Valoarea maxima finantata: pana la 70% din valoarea imobilelor aduse in garantie;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul.
Conditii de Eligibilitate

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).

 

Documente Necesare

Documente necesare:

 • CI/BI/Pasaport;
 • Documente care sa ateste venitul;
 • Cerere de credit – include acordul de interogare Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit;
 • Documente imobil (raport de evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intabulare, inscriere OCPI etc);
 • Asigurari (imobil si viata).

Atentie: daca aplici cu un co-debitor, cum ar fi sotul/sotia, acesta va trebui sa furnizeze aceleasi documente. Fiindca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung, asigura-te ca aloci suficient timp si ca ai completat cererea de credit cu cat mai multa atentie. 

 

Dobanzi si Comisioane

Dobanzi

Moneda
Indice de referinta
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa
Dobanda Variabila
DAE
LEI
IRCC
2,63 4,30 6,93
7,70
 • DAE este calculat pentru un credit de 230.000 de lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: dobanda anuala, comision de analiza dosar, cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent, asigurare incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru indicatorii la 3 luni (01.01, 01.04, 01.07 si 01.10). 
 • Dobanda penalizatoare se calculeaza pe baza de procent fix de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant;
 • Dobanda penalizatoare este formata din rata dobanzii curente + procent fix de 3%.

 

Comisioane

Comision
Credit LEI
Comision de analiza dosar
1200 LEI

Alte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si/sau costul asigurarii de viata.
Asigurari

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate totala din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Garantii

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca de rang I asupra unei locuinte care respecta standardele bancii sau Ipoteca asupra unui cont depozit colateral deschis la banca de client sau o terta persoana, constituit pe toata perioada derularii creditului;
 • Ipoteca mobiliara asupra conturilor deschise la Banca;
 • Ipoteca asupra veniturilor Imprumutatilor, indiferent de titlul cu care sunt obtinute;
 • Cesiune/ Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurare imobil in favoarea Bancii;
 • Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurare de viata in favoarea Bancii.

 

Exemplu de calcul

Pentru un credit pentru Aranjamente/Modernizări/Dezvoltări de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 Lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 6,93% formata din IRCC + marja fixa 4,3%, comision de analiza de 1.200 Lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 Lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 Lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in Lei de 5 Lei/luna, asigurare de viata* de 0.0416%/luna la sold credit, inchiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 7,70%, rata lunara este de 1.669,56 Lei, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 506.527,24 Lei.

Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 de ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprinzand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani. 

Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

 

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplu de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat.

In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata.

De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

Punem umarul la constructia casei tale!

Fie ca vrei sa-ti construiesti o locuinta sau s-o extinzi pe cea pe care o ai deja, UniCredit Bank este alaturi de tine cu o solutie de finantare pe masura dorintelor tale: Creditul Imobiliar pentru Constructii iti ofera flexibilitate mare, dobanda avantajoasa si o perioada de utilizare a creditului de pana la 12 luni.


credit constructie unicreditbank

Facilitatea de credit “Creditul Imobiliar pentru Constructie Locuinta” are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei, euro (creditele in euro se acorda doar clientilor care incaseaza venitul in euro);
 • Valoare: maxim 250.000 de euro (sau echivalentul in lei);
 • Avans: min. 15%;
 • Perioada: intre 3 si 30 de ani (35 de ani pentru lei);
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra imobilului ce se construieste;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul.
Conditii de Eligibilitate

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).

 

Documente Necesare

Documente necesare:

 • Actul de proprietate asupra terenului pe care va fi ridicata constructia;
 • Avizele necesare obtinerii autorizatiei de construire;
 • Autorizatia de construire, Certificat de Urbanism;
 • Deviz estimativ al lucrarilor (trebuie sa fie semnat de catre o companie autorizata);
 • Contractul de construire, graficul de executie a lucrarilor si dupa caz, planul de finantare, in cazul in care constructia se realizeaza cu un constructor autorizat;
 • Proiectul tehnic al constructiei, semnat si stampilat de autoritatile locale, vizat pentru neschimbare;
 • Raport de evaluare pentru teren si proiectul de construire.

Atentie: daca aplici cu un co-debitor, cum ar fi sotul/sotia, acesta va trebui sa furnizeze aceleasi documente. Fiindca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung, asigura-te ca aloci suficient timp si ca ai completat cererea de credit cu cat mai multa atentie. 

 

 

Dobanzi si Comisioane

Dobanzi

Moneda
Indice de referinta
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa
Dobanda Variabila
DAE
LEI
IRCC
2,63 3,35 5,98
6,68
EUR EURIBOR 3M
-0,3430 7,35 7,007 7,77
 • DAE este calculat pentru un credit de 50.000 de euro, respectiv 230.000 de lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: dobanda anuala, comision de analiza dosar, cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent, asigurare incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru indicatorii la 3 luni (01.01, 01.04, 01.07 si 01.10). 
 • Dobanda penalizatoare - Se calculeaza pe baza de procent fix de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant.
 • Dobanda penalizatoare este formata din rata dobanzii curente + procent fix de 3%.

 

Comisioane

Comision
Credit LEI
Credit EUR
Comision de analiza dosar
900 LEI
200 EUR

Alte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si costul asigurarii de viata.
Asigurari

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate totala din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Garantii

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca de rang I asupra terenului si constructiei viitoare sau Ipoteca asupra unui cont depozit colateral deschis la banca de client, constituit pe toata perioada derularii creditului;
 • Ipoteca mobiliara asupra conturilor deschise la Banca;
 • Ipoteca asupra veniturilor Imprumutatilor, indiferent de titlul cu care sunt obtinute;
 • Cesiune/ desemnarea bancii ca unic beneficiar  asupra creantelor provenite din asigurare imobil in favoarea Bancii;
 • Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurare de viata in favoarea Bancii.

 

Exemplu de calcul

Pentru un credit Imobiliar pentru Constructie Locuinta de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 Lei/50.000 Euro, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 5,98% formata din IRCC + marja fixa 3,35% pentru Lei / dobanda variabila de 7,007% formata din EURIBOR la 3 luni + marja fixa 7,35% pentru EUR, comision de analiza de 900 Lei / 200 EUR, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 Lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 Lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in Lei de 5 Lei/luna / in EUR de 1 EUR/luna, asigurare de viata* de 0.0416% / luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar,  DAE este de 6,68% pentru Lei / 7,77% pentru EUR, rata lunara este de 1.533,33 Lei / 365,31 EUR, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 464.637,48 lei / 110.777,92 EUR.

*Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 de ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprinzand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani. 

Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

 

 

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplu de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC/EURIBOR ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat.

In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata.

De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

La consum redus de energie, ai consum redus de dobanda. Cu Creditul Verde iti poti cumpara o casa eficienta energetic si in plus beneficiezi de o dobanda avantajoasa de 5,03%.

 

prima casa UniCredit Bank

Creditul Verde are urmatoarele caracteristici:

 • Valuta: lei;
 • Valoare: maxim 250.000 de euro (echivalentul in lei);
 • Perioada: intre 5 si 30 de ani;
 • Avans: minim 15%;
 • Garantie: ipoteca de rang I instituita asupra imobilului ce se achizitioneaza;
 • Asigurari: asigurarea imobilului si asigurare de viata cesionate in favoarea Bancii;
 • Codebitori: pana la 2 codebitori din care codebitor 1 sot/sotie/partener (co-debitorul trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul) si codebitor 2 tata/mama/socru/soacra/frate/sora/fiu/fiica ai imprumutatilor (se accepta si pensionari). Co-debitorul 2 trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si solicitantul;
 • Destinatie: achizitia unui imobil/locuinte finalizate, construita dupa data de 01.01.2000, incadrata in clasa de eficienta energetica A sau B+, conform certificatului de eficienta energetica.

 

Conditii de Eligibilitate

Pentru contractarea acestei facilitati sunt necesare respectarea urmatoarelor conditii minime de eligibilitate:

 • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori;
 • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate);
 • Venitul lunar net eligibil pe familie: Minim 1000 lei (250 euro pentru navigatori).

 

Documente Necesare

Documente necesare pentru analiza financiara:

 • CI/BI/Pasaport;
 • Documente care sa ateste venitul;
 • Cerere de credit – include acordul de interogare Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit;

 

Documente necesare pentru opinia juridica:

 • Documente imobil (raport de evaluare, contract vanzare-cumparare, extras Carte Funciara, intabulare, inscriere OCPI etc);
 • Asigurari (imobil si viata).

Atentie: daca aplici cu un co-debitor, cum ar fi sotul/sotia, acesta va trebui sa furnizeze aceleasi documente. Fiindca un credit ipotecar este un angajament pe termen lung, asigura-te ca aloci suficient timp si ca ai completat cererea de credit cu cat mai multa atentie.

 

 

Dobanzi si Comisioane

Dobanzi

Moneda
Indice de referinta
Valoare indice de referinta (%)
Marja fixa
Dobanda Variabila
DAE
LEI
IRCC
2,63 2,40 5,03
5,69
 • DAE este calculat pentru un credit de 230.000 lei, acordat pe o perioada de 25 de ani.
 • DAE include urmatoarele costuri: dobanda anuala, comision de analiza dosar, cost cu evaluarea bunului/bunurilor imobile ipotecate, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la AEGRM, costul deschiderii si mentinerii unui cont curent, asigurare incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar.
 • Rata dobanzii se revizuieste trimestrial pentru indicatorii la 3 luni (01.01, 01.04, 01.07 si 01.10).
 • Dobanda penalizatoare - Se calculeaza pe baza de procent fix de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant;;
 • Dobanda penalizatoare este formata din rata dobanzii curente + procent fix de 3%.

 

 

Comisioane

Comision
Credit LEI
Comision de analiza dosar
900 LEI

 

Alte Costuri

 • Costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie;
 • Costuri notariale;
 • Taxa de inscriere la Arhiva Electronica (AEGRM);
 • Costul asigurarii de imobil si/sau costul asigurarii de viata.
Asigurari

Pentru contractarea acestei facilitati ai nevoie, pe intreaga durata de derulare a contractului, de protectia oferita de asigurari. 

Iti punem la dispozitie mai multe variante de pachete de asigurare, atat pentru viata cat si pentru imobil, din care poti alege impreuna cu consultantul de credit oferta cea mai potrivita nevoilor tale. 

 • Asigurarea de Viata, care acopera riscul de deces din cauza de boala sau accident si riscul de invaliditate permanenta din cauza de accident;
 • Asigurarea Imobilului adus in garantie, care presupune atat asigurarea obligatorie impotriva calamitatilor naturale PAD (legea 260/2008) cat si facultativa, care acopera daune cauzate de incendii, trasnete, explozii si alte evenimente, pana la concurenta valorii de piata a imobilului adus in garantie. In aceasta polita facultativa sunt asigurate si calamitatile naturale peste sumele ce exced cei 20.000 de euro din polita PAD.

Poti alege sa inchei asigurarile cu societatile de asigurare pentru care banca este intermediar sau poti alege o alta societate de asigurare.

Garantii

Pentru contractarea acestei facilitati vor fi constituite urmatoarele garantii: 

 • Ipoteca de rang 1 asupra locuintei ce se achizitioneaza;
 • Ipoteca mobiliara asupra conturilor deschise la Banca;
 • Ipoteca asupra veniturilor Imprumutatilor, indiferent de titlul cu care sunt obtinute;
 • Cesiune in favoarea Bancii / Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurarea imobilului;
 • Desemnarea bancii ca unic beneficiar asupra creantelor provenite din asigurarea de viata.

 

Exemplu de calcul

Pentru un credit ipotecar de achizitie – Creditul Verde de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 5.03% formata din IRCC + marja fixa 2.40%, comision de analiza de 900 lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in lei de 5 lei/luna , asigurare de viata* de 0.0416% / luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 5.69%, rata lunara este de 1,402.80 lei, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 424,759.40 lei.

Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 de ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprinzand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani. Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplul de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC/EURIBOR ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata. De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.

In cat timp de la depunerea documentatiei complete de credit primesc un raspuns final la solicitarea mea?

In cele mai multe cazuri, aplicatia de credit se analizeaza si primeste un raspuns final in aproximativ 15 zile lucratoare

Ce evaluatori imi recomandati pentru evaluarea garantiei mele?

Poti consulta lista de evaluatori agreati aici , insa ai libertatea de a alege orice alt evaluator.

Pot solicita un credit Prima Casa daca detin deja o locuinta in proprietate?

Da, se poate aplica pentru un credit Prima Casa daca detii deja o locuinta in proprietate, cu conditia ca aceasta locuinta sa nu depaseasca suprafata utila de 50 de metri patrati.

Pot solicita un credit in valuta (euro) daca eu incasez veniturile in moneda locala (lei)?

Poti aplica pentru un credit in euro doar daca iti incasezi veniturile in euro, in acest fel eliminandu-se riscul valutar (deprecierea monedei in care iti incasezi veniturile fata de moneda in care ai contractat creditul).

Pentru folosirea sumelor din creditul ipotecar pentru constructie trebuie sa aduc documente justificative (chitante, facturi)?

Doar pentru sume debursate care depasesc 100 000 LEI se vor prezenta documente justificative (contacte sau facturi proforme sau facturi etc.)

Spinning wheel animation

Loading