Imi place sa calatoresc, trebuie sa calatoresc si am nevoie sa calatoresc! Cred ca in ultimii 20 de ani nu am stat niciodata mai mult de 2 saptamani consecutive in aceeasi tara. Dar plecarile mele nu sunt doar catre destinatii exotice, ci au legatura si cu deplasarile „in interes de serviciu”, fie ca e vorba de conferinte, interviuri sau sedinte foto etc. Iar, uneori, ele se intampla de pe o zi pe alta. Nu ma plang de oboseala, vorba unei prietene, Eleonor Sebastian (o doamna de 75 de ani care reuseste, uneori, sa calatoreasca pe toate continentele in decurs de o luna): „dar care e problema? De ce sa fiu obosita? Eu conduc masina pana la aeroport? Avionul il pilotez eu?”

Travel in style

Da, efortul calatoritului nu e mare in teorie, insa pierzi mult timp in aeroport, la cozi... asteptare, aglomeratii…Daca am o calitate care mi-a folosit in viata in mod constant, aceea este capacitatea de a-mi eficientiza timpul. N-as avea cum sa fac tot ce imi propun daca nu as fi eficienta. Asa incat, in privinta calatoriilor cel putin, am devenit un fel de expert. Stiu toate shortcut-urile, toate tips&tricks-urile pentru a nu sta la cozi (am noroc ca sunt gold member la cam toate companiile aeriene), a intra in lounge-uri, a avea cele mai bune locuri in avion….dar cea mai tare chestie pe care am descoperit-o de curand a fost serviciul de concierge atasat cardului de credit Visa Infinite Miles&More de la UniCredit Bank. Nu doar ca ma eficientizeaza si mai mult, dar imi usureaza viata radical.


Iti voi povesti despre ultima mea deplasare: in fiecare decembrie, imediat dupa Craciun, impreuna cu familia si multi prieteni plecam la ski in Elvetia. Este deja o traditie. Minunat, doar ca atunci cand ai doi copii, unul de 3 ani si jumatate si celalalt de 7 ani si jumatate, bagajele sunt imense. Nu doar haine, jucarii, medicamente, trebuie sa caram si 4 echipamente complete de ski. Practic, nu avem suficiente maini, eu si sotul meu, pentru a gestiona situatia (nu am calatorit niciodata cu bona, suntem hands-on parents!). La fiecare plecare trebuie sa cautam un van, un bus, care sa ne duca si sa ne aduca de la aeroport (nu incapem intr-o masina normala). Doar ca…asa cum va ziceam, in viata noastra a aparut Visa Infinite Miles&More. Iar unul dintre beneficii este faptul ca iti asigura transport gratuit pana la aeroport - un sofer te ia de acasa cu o limuzina (sau bus, sau van, sau ce vrei tu) si te conduce la aeroport! Ne-am imbarcat cu totii si am incaput! Ura! O prima victorie.


Aeroportul era, evident, supra-aglomerat. Noi, la fel: valize, genti, trollere, jucarii… Doar ca am accesat serviciul protocol, a doua facilitate pe care cardul Visa Infinite Miles&More o ofera. In doua minute trecusem deja de security si pasapoarte si am fost condusi in salonul de protocol, lasand in urma haosul aeroportului.

Travel in style


Zburam la Milano cu o companie smart flying (era singura varianta de zbor pentru a ajunge in timp pentru un transfer de inca 3 ore pana in varful muntelui, in Elvetia, acolo unde urma sa stam doua saptamani). M-a cuprins groaza cand am vazut afisajul electronic din fotoliul meu confortabil din salonul VIP: urma sa fim dusi de la poarta de imbarcare pana la aeronava cu autobuzul , deci trebuia sa imbrac copiii, sa car bagajele… Doar ca…wait a minute…Visa Infinite Miles&More mai avea o surpriza pentru noi: am fost insotiti la poarta de o doamna care ne-a invitat intr-un BMW seria 7 si asa am descins, in glorie :), in aeronava. Doar noi patru! Primii in avion! Era pentru prima data cand toata experienta door-to-door, adica casa-avion, se intampla atat de lin.


Aceasta experienta s-a repetat si la intors, iar ajutorul de aceasta data a fost, intr-adevar, imens. Sotul meu s-a intors din minunata noastra vacanta cu o fractura de clavicula, deci pe mine ar fi cazut toata orchestrarea familiei prin aglomeratiile din aeroport. Visa Infinite Miles&More m-a salvat, insa!

Travel in style

Asadar, draga UniCredit Bank, multumesc si iti fac o confidenta: am sa „abuzez” de aceste servicii pe viitor! Pentru ca sunt minunate!