Economisire

Cu cei mici, despre economisireun eveniment UniCredit Bank

Multi dintre noi au invatat importanta banilor pusi deoparte la varsta adulta si, poate, „indrumati” de nevoie. Dar economisirea este o deprindere care poate fi invatata si exersata inca din copilarie, cand comportamentele sunt inca in formare, iar principiile se construiesc cu ajutorul educatiei. De aceea, credem ca este important ca toti copiii sa aiba cat mai devreme acces la anumite concepte care ii vor ajuta sa se descurce mai bine, mai usor atunci cand vor creste.

De aceea, pe 28 august 2018 UniCredit Bank a organizat un eveniment special pentru copiii clientilor Upgrade, in care cei mici au aflat ce inseamna sa economisesti, ce este o banca si cum le pot folosi pe amandoua pentru lucrurile care conteaza.

Avand varste cuprinse intre 7 si 14 ani, copiii au invatat sa isi seteze obiective atunci cand economisesc, care e diferenta intre nevoie si dorinta, precum si intre cheltuieli si investitii. Totul intr-o atmosfera relaxata, cu discutii si jocuri interactive care au facut atat parintii, cat si echipa de organizare sa zambeasca.

Rezultatul? 22 de copii au plecat acasa cu planuri mari de economii, idei despre cum isi pot investi banii pentru lucrurile care conteaza cu adevarat pentru ei, dar si cu noi abilitati de a „negocia” finantele proprii cu parintii.