Creditul Verde

Contribuie si tu la o tranzitie cat mai rapida spre o economie verde in Romania alaturi de UniCredit Bank, care ofera credite in conditii avantajoase celor care vor sa cumpere un imobil cu consum redus de energie.

Poti lua un credit de pana la 250.000 de euro (echivalentul in Lei), daca alegi un stil de viata mai prietenos cu mediul inconjurator! La UniCredit Bank conditiile de creditare sunt mai avantajoase daca imobilul este construit si finalizat dupa 1 ianuarie 2000 si se incadreaza in clasa de eficienta energetica A sau B+. Astfel, avansul incepe de la 15%, iar dobanda variabila este de 4,56%.

Singurele documente necesare pentru acordare sunt:

- actul de identitate

- acordul ANAF (pe care il gasesti la banca, nu trebuie sa stai la nicio coada pentru el) sau alte documente care sa ateste venitul

- documentele de proprietate ale imobilului dorit si certificatul de performanta energetica

Tu te gandesti la natura si ii vrei binele, iar UniCredit Bank te rasplateste cu un credit potrivit – Creditul Verde. Ai verde la mutare cu Creditul Verde!

Exemplu de calcul:

Pentru un credit ipotecar de achizitie – Creditul Verde de la UniCredit Bank S.A., in valoare de 230.000 lei, pe o perioada de 25 ani, 300 de rate, cu dobanda variabila de 4.56% formata din IRCC + marja fixa 2.20%, comision de analiza de 900 lei, taxa de inscriere a garantiilor mobiliare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de 70 lei, costul evaluarii imobilului de aproximativ 450 lei conform informatiilor din piata detinute de creditor, costurile deschiderii si mentinerii unui cont curent in lei de 5 lei/luna, asigurare de viata* de 0.0416% / luna la sold credit, incheiata cu o companie de asigurari pentru care banca are calitatea de intermediar, DAE este de 5.17%, rata lunara este de 1,340.48 lei, iar suma totala de plata la sfarsitul perioadei de creditare este de 405,769.85 lei.

Incheierea unei asigurari de viata este obligatorie. Costul din exemplul de mai sus este unul mediu si se bazeaza pe ipoteza potrivit careia varsta imprumutatului la data acordarii creditului este de 36 de ani si intruneste cerintele standard privind starea de sanatate (nefiind necesara aplicarea unei prime de asigurare majorate) cuprinzand cote de prime in valoare de: 0.0214% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 46 de ani, 0.0631% aplicat lunar la soldul creditului pana la varsta de 56 de ani si 0.1072% incepand cu varsta de 56 de ani. Daca veti opta pentru incheierea unei asigurari de viata la o companie pentru care banca nu are calitatea de intermediar, costurile asigurarii nu sunt cunoscute de banca si nu vor fi incluse in DAE.

Acest credit trebuie garantat printr-o ipoteca asupra bunului imobil achizitionat si presupune incheierea si mentinerea pana la sfarsitul contractului de credit a unei polite de asigurare de viata si a unei polite de asigurare a bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului. Costurile notariale, costurile cu radierea si modificarea garantiilor mobiliare în AEGRM, costurile cu inregistrarea, radierea, modificarea garantiilor imobiliare in Cartea funciara, cat si costurile cu asigurarea imobilului nu sunt cunoscute de creditor si, in consecinta, nu sunt incluse in exemplul de calcul redat.

Avertisment! Prin contractarea acestui tip de credit va supuneti urmatoarelor riscuri care va pot afecta posibilitatea de plata: fluctuatia veniturilor proprii, variatia indicelui de referinta IRCC/EURIBOR ce poate determina cresterea ratei dobanzii si majorarea sumei lunare de rambursat. In conformitate cu cerintele legale, va informam ca incheierea unui contract de credit in alta valuta decat in cea in care obtineti veniturile, va expune riscului valutar, ce va poate afecta posibilitatea de plata. Acest risc apare in momentul in care valuta in care contractati un credit se apreciaza fata de moneda in care incasati veniturile sau detineti activele pe baza carora urmeaza sa rambursati creditul, conducand la majorarea sumei lunare de plata. De asemenea, va informam ca puteti incheia, pe cheltuiala proprie, un contract de asigurare pentru risc financiar de neplata, produs oferit de societatile de asigurare.