Diversitate si Incluziune

Angajamentul nostru

Companiile globale care fac afaceri in lumea de azi trebuie sa creeze un loc de munca divers si incluziv, ca parte a strategiei lor.

UniCredit este mandru de angajamentul sau de peste 10 ani de a-si consolida personalul extrem de divers, prin crearea unui loc de munca cu oportunitati egale, unde oamenii, indiferent de varsta, gen sau mediu cultural, pot contribui la luarea deciziilor.

Obiectivele de diversitate si incluziune ale UniCredit au fost identificate in 2009 prin implicarea partilor interesate si, de atunci, au fost prioritizate de catre management ca fiind importante in strategia de business si, prin urmare, sunt monitorizate in mod activ. Politica Globala a Bancii pentru egalitatea de gen din 2013 a setat un cadru de lucru pentru crearea unor conditii de concurenta echitabile in intreaga organizatie, ca mod de generare a unei valori crescute.  

Pentru a consolida angajamentul de diversitate si incluziune, am creat pozitia de Group Diversity and Inclusion Manager in 2008, care lucreaza alaturi de CEO-ul nostru si alti manageri de top.

In plus, prin semnarea HM Treasury’s Women in Finance Charter, Banca s-a angajat sa-si dubleze pana in 2022 numarul de femei in roluri de conducere la nivel de Grup, pana la 20%. Doar diversitatea nu este insa suficienta. Crearea unei culturi inclusive, in care toate vocile sunt ascultate incurajeaza performanta si satisfactia la locul de munca. Prin urmare, incluziunea este strategica pentru ca Banca noastra sa ramana un castigator pan-european. Aceasta sustine principiile de etica si respect ale UniCredit.  Asteptarea UniCredit este ca angajatii sai sa contribuie la crearea si mentinerea unui mediu de munca respectuos si care nu intimideaza, unde diferentele de varsta, rasa, nationalitate, religie, gen si orientare sexuala sunt imbratisate si promovate.

Politicile noastre de diversitate si incluziune stau la baza strategiei de capital uman a modelului nostru de afaceri, care a realizat cu succes crearea de valori de-a lungul timpului. Promovarea egalitatii si incluziunii de gen este o modalitate de a imbunatati bunastarea persoanelor si de a face strategiile noastre de afaceri mai durabile pe termen lung. Servisarea clientilor nostri este prioritatea noastra, iar pentru aceasta ne bazam pe angajatii nostri calificati si dedicati, care exceleaza in a lucra in echipa.

UniCredit se alatura initiativei The Valuable 500

UniCredit s-a alaturat initiativei The Valuable 500, o miscare globala axata pe introducerea temelor legate de dizabilitati pe agenda liderilor de afaceri. Angajamentul nostru a fost semnat la nivel de Grup de catre CEO-ul UniCredit, Jean Pierre Mustier.

UniCredit investeste in gestionarea dizabilitatii de peste 10 ani, inclusiv in formare specifica pentru manageri, initiative interne de implicare, parteneriate cu organizatii externe relevante si politici corporative dedicate, in conformitate cu Declaratia comuna privind “Egalitatea de sanse si nediscriminare” (Joint Declaration on “Equal Opportunities and Non-Discrimination”), semnata in 2009.

In plus, UniCredit a numit un Manager pentru diversitate si incluziune pentru grup in 2018 si a infiintat un comitet pentru diversitate si incluziune la nivel de grup, care include CEO.

In prezent, Banca este puternic concentrata pe cresterea accesibilitatii sale digitale atat pentru colegi, cat si pentru clienti, ca parte importanta a angajamentului de a deveni din ce in ce mai incluziva si diversa, cu subiectul dizabilitatii prezent pe agenda de afaceri. 

The Valuable 500 reuneste companii si lideri dedicati sa includa tema dizabilitatii si a incluziunii pe agenda lor de conducere in afaceri. Ultimii 500 de lideri ai acestei miscari vor fi anuntati in Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 2020.

UniCredit realizeaza progrese tangibile pentru o echipa de conducere mai diversificata

Ca parte a angajamentului nostru fata de diversitate si incluziune, continuam sa lucram activ la consolidarea grupurilor de femei talentate la nivelul grupului. Desi mai este mult de parcurs, suntem mandri sa spunem ca UniCredit face progrese reale in ceea ce priveste recrutarea si promovarea acestora.

In 2019, 55% dintre noile angajari au fost femei si, mai important de atat, 38% dintre noii Vicepresedinti Executivi (VPs) au fost femei, sprijinindu-ne angajamentul de a construi o resursa tangibila pentru o echipa de conducere mai diversa de gen, oferind totodata modele de urmat pentru noua generatie.

Aceste rezultate arata ca eforturile noastre de a deveni o organizatie mai diversa au un real impact. Vom continua sa invatam si sa lucram din greu la profilul nostru de diversitate, straduindu-ne mereu sa facem ceea ce este corect!

UniCredit se alatura Woman in Finance Charter

In 2008, UniCredit s-a alaturat HM Treasury’s Women in Finance Charter, un pas important in calatoria noastra catre o distributie de gen mai echilibrata in intreaga organizatie. Carta este un angajament al tuturor semnatarilor de a lucra impreuna pentru a construi o industrie mai echilibrata si mai corecta. Companiile care se inscriu in aceasta initiativa se angajeaza sa fie cele mai bune afaceri din sector, prin intreprinderea a patru actiuni:

- Sa numeasca un membru al echipei de conducere care sa fie responsabil pentru diversitatea si incluziunea de gen;

- Sa stabileasca si sa publice obiective interne pentru diversitatea de gen in managementul superior;

- Sa aiba intentia si sa se asigure ca plata echipei de conducere este legata de livrarea in raport cu acest obiective de diversitate de gen;

- Sa publice anual pe website progresul fata de realizarea obiectivelor.

Gender Pay Gap Report (Raportul privind diferentele de plata intre femei si barbati)

La UniCredit, echilibrul de gen este prioritar.

Ambitia noastra este sa construim un mediu de lucru din ce in ce mai divers si incluziv, care sa reflecte cultura si societatea noastra in ansamblu. Suntem concentrati pe atragerea, pastrarea si dezvoltarea oamenilor cu talent, abilitati si experiente care ii ajuta atat pe ei, cat si pe noi, sa reusim.

Sustinem publicarea datelor despre diferentele de salarizare intre femei si barbati

Legislatia privind diferentele de salarizare are scopul de a adresa dezechilibrele in venituri dintre barbati si femei la locul de munca si a fost introdusa in Marea Britanie in 2017 (Anglia, Tara Galilor si Scotia) pentru angajatorii cu peste 250 de angajati. Transparenta este foarte importanta pentru noi, asa ca sustinem publicarea informatiilor privind diferentele de salarizare intre femei si barbati. Consideram ca este un pas cheie care aduce imbunatatiri in procesul de reducere a decalajului de remunerare intre sexe.

Nu doar intr-o zi, ci in fiecare zi: #inclusionmatters

Atragerea de talente este mai mare in cazul companiilor care pretuiesc diversitatea. Alaturarea mediilor culturale diverse poate creste creativitatea in dezvoltarea de produse si, prin urmare, poate spori capacitatea unei companii de a raspunde nevoilor consumatorilor.

Insa diversitatea nu este suficienta. Incluziunea inseamna si valorificarea diferentelor dintre noi si utilizarea lor pentru a rezolva mai bine problemele, pentru a creste gradul de inovatie si pentru a performa mai bine. Crearea unei culturi incluzive incurajeaza performanta, asigurandu-se ca toate vocile sunt auzite, iar companiile optimizeaza “diversitatea gandurilor”.

De aceea, UniCredit are incredere in incluziune ca motor de afaceri strategic si se angajeaza sa creeze un mediu incluziv pentru forta noastra de munca diversificata, unde toata lumea cu capacitatea de a excela poate face acest lucru.

Saptamana Diversitatii si Incluziunii la UniCredit in 2019

Pe 14 octombrie 2019 UniCredit a lansat prima sa Saptamana a Diversitatii si Incluziunii, deoarece credem cu tarie ca diversitatea este esentiala pentru inovatie si crestere

Puncte diferite de vedere aduc perspective noi, abordari originale si solutii diverse

Pentru ca diversitatea sa functioneze, este esentiala existenta unui mediu de lucru in care toate diferentele sunt respectate. Timp de o saptamana, angajatii UniCredit au explorat subiectul, in concordanta cu cele doua valori ale noastre, “Etica si Respect” si principiul nostru de orientare, “Fa ceea ce este corect!”.

Au fost organizate 75 de initiative pe 15 piete, inclusiv workshop-uri, testimoniale si training-uri in care au fost ascultati colegi si familiile lor, specialisti din industrie si organizatii non-guvernamentale.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo